„Români pentru români”: Monica Babuc, Irina Vlah și Anastasia Condruc, premiate în cadrul Galei TVR Moldova

„Români pentru români”: Monica Babuc, Irina Vlah și Anastasia Condruc, premiate în cadrul Galei TVR Moldova

Ministra culturii, bașcanul Găgăuziei, dar și fondatoarea grupului „Adoptă un Vot” au primit aseară recunoștința pentru implicarea lor din partea TVR Moldova. În Cadrul unei Gale cu premii și muzică, mai multe personalități notorii de la noi au fost decernate cu diplome pentru diverse activități cultural-artistice și de promovarea a entității românești în care au fost implicați de-a lungul timpului și în speță în ultimul an, scrie EA.md.

Iată mai jos lista completă a personalităților premiate și meritele pentru care aceștia au fost decernați cu premiul de excelență TVR Moldova:

= Premiul pentru restaurarea patrimoniului cultural - Monica Babuc, ministra culturii;

Publicitate

= Premiul pentru Diasporă - Anastasia Condruc, stabilită în Spania, pentru crearea și promovarea grupului „Adoptă un vot”; = Premiu special TVR - Irina Vlah, Bașcanul UTAG, pentru deschiderea de care a dat dovadă în implementarea unui proiect TVR; = Premiul pentru promovarea limbii române - jurnalistului Constantin Tănase, acordat post-mortem;

= Premiul pentru performanță în educație - Viorica Morcov, profesoară de clasele primare în liceul teoretic „George Călinescu” din capitală. Predă de mai bine de 20 de ani;

= Premiul pentru promovarea patrimoniului cultural - Iurie Leancă, președinte PPEM, ex prim-ministru;

= Premiul pentru excelență în artă - Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei;

= Premiul pentru promovarea istoriei neamului - Anatol Vidrașcu, directorul editurii „Litera”;

= Premiul pentru performanța în afaceri - Ruslan Cojocaru, proprietar al rețelei de cafenele „Tucano”;

= Premiul pentru cooperare România - Republica Moldova - Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”.

Programul artistic al evenimentului a fost susținut de artiști de pe ambele maluri ale Prutului, printre care: Alex Calancea Band, Frații Advahov, Guz, Nelly Ciobanu, Randi, Dida Drăgan, Gabriel Dorobanțu, Aurica Basarabeanca, Akord, Cristina Croitoru, Irina Rimes, Formația Catharsis.

GALA PREMIILOR TVR MOLDOVA 2016 a fost organizată cu sprijinul Ambasadei României la Chișinău și Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Evenimentul a putut fi urmărit în transmisiune directă, la TVR MOLDOVA.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal