VIDEO. Eveniment marca „Acibadem”! Cum s-a desfășurat conferinţa „Abordări strategice ale malformaţiilor cardiace congenitale”

VIDEO. Eveniment marca „Acibadem”! Cum s-a desfășurat conferinţa „Abordări strategice ale malformaţiilor cardiace congenitale”

Pe 16 decembrie, la Chișinău s-a desfășurat Conferinţa municipală ştiințifico-practică „Abordări strategice ale malformaţiilor cardiace congenitale”. În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte medicale vitale de care suferă copiii cu probleme cardiace.

Invitații speciali ai evenimentului au fost nume importante din medicina cardiacă și cardiovasculară. Printre aceștia s-a numărat și profesorul Doctorul Ender Ödemiş care a vorbit despre „Abordarea trans cateter în malformațiile congenitale de cord cu circulație sistemică și pulmonară ducto-dependentă”.

„Acibadem” reprezintă instituția medicala de primă importanță din Turcia în componența căreia intră 22 spitale, 20.000 de angajați și 204 săli de operație. Doar în anul 2016, Grupul Medical Acibadem a înregistrat 4 milioane de pacienți tratați și 104.000 de intervenții chirurgicale.

Publicitate

Cea de-a doua parte a evenimentului a avut loc pe 17 decembrie, în Cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului unde specialiștii din Turcia au consultat gratuit 12 cele din cele mai complicate cazuri de copii bolnavi de inimă. Consultațiile s-au desfășurat împreună cu grupul de specialiștii din Republica Moldova din cadrul Clinicii Universitare „Acibadem Atakent” care face parte din Grupul de Spitale „Acibadem”.

În urma colaborării în domeniul pediatriei, cu suportul integral al Grupului Acibadem a fost inițiat stagiul doctorului Cardiochirurg Petru Șerban, care pe parcursul ultimilor 3 luni a faăut stagiu în cadrul Secției de Chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului „Acibaem Bakirkoy”.

Evenimentul a fost organizat cu Suportul Ministerului Sănătății, Direcției Municipale Sănătate, Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului, Spitalului Clinic Municipal Valentin Ignatenco. Prin intermediul acestui eveniment au fost puse bazele unei colaborări importante în domeniul pediatriei între cel mai important Grup de Spitale din Turcia - „Acibadem” și Societatea de Pediatrie din Republica Moldova.

Acibadem Hospitals Group în Republica MoldovaTel: 060999144, 022876568Facebook: Acibadem MoldovaSite: acibadem.md

P.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal