Chișinăuienii cu un venit lunar mai mic de 3.000 de lei vor beneficia de compensații la plata resurselor energetice

Chișinăuienii cu un venit lunar mai mic de 3.000 de lei vor beneficia de compensații la plata resurselor energetice

Primăria Chişinău informează că persoanele care au avut un venit mediu lunar ce nu a depăşit suma de 3 mii lei, în ultimul an calendaristic, pot beneficia de compensaţii la plata resurselor energetice în sezonul 2016 - 2017. O decizie în acest sens a adoptat  Consiliul Municipal Chişinău, în ultima şedinţă.

Potrivit deciziei CMC, persoanele care au beneficiat de compensaţii în perioada rece 2015 - 2016, vor depune cereri de confirmare prin care vor demonstra că venitul lunar este mai mic de 3 mii lei pe fiecare membru al familiei şi componenţa familiei nu s-a modificat.De asemenea, persoanele care nu au beneficiat de compensaţii la plata resurselor energetice în perioada rece 2015 - 2016 vor înainta o cerere-tip, conform regulamentului privind mecanismul de acordare a compensaţiilor persoanelor defavorizate din municipiul Chişinău.

Amintim că mărimea compensaţiilor pentru plata resurselor energetice a fost aprobată, după cum urmează: la încălzirea centralizată, 40 la sută lunar din suma calculată conform tarifului pentru energia termică în vigoare, aprovizionarea cu apă caldă (pentru agent termic), 40 la sută lunar din suma calculată conform tarifului pentru energia termică în vigoare; aprovizionarea cu gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbune, folosite pentru încălzire, 450 lei lunar pentru o familie; aprovizionarea cu gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbune, folosite pentru încălzire de către pensionarii solitari, 900 lei lunar.

Publicitate

Cetăţenii vor putea beneficia de compensaţii pentru serviciile comunale pe tot parcursul sezonului de încălzire, indiferent de data depunerii cererii. Până la aprobarea cererii de către Primărie, persoanele care consideră că urmează să beneficieze de compensaţii vor achita iniţial doar 60 la sută din suma indicată în factură. Cererile pentru acordarea compensaţiei pot fi depuse până la încheierea sezonului de termoficare.

Odată cu depunerea cererii privind acordarea compensaţiei, potenţialii beneficiari vor prezenta pe lângă lista actelor necesare şi certificatul privind salariul pentru ultimele 12 luni, eliberat de la locul de muncă pentru persoanele încadrate în câmpul muncii, iar pensionarii şi persoanele cu dezabilităţi - copia legitimaţiei sau a certificatului privind mărimea pensiilor. De asemenea, cetăţenii îşi vor da acordul în scris pentru verificarea datelor indicate în cerere.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal