După atentatele din Berlin și Ankara, mai multe țări din Europa anunță sporirea măsurilor de securitate

După atentatele din Berlin și Ankara, mai multe țări din Europa anunță sporirea măsurilor de securitate

Mai multe țări europene au anunțat că-și sporesc măsurile de securitate după atentatul de ieri seară de la Berlin, atunci când un individ, ce a fost identificat de poliția germană drept Naved B, în vârstă de 23 de ani, refugiat venit probabil din Pakistan, a intrat în plin cu un camion în mulțimea care participa la un târg de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50, informează Agora cu referire la Agerpres

Înainte ca autoritățile germane să anunțe că incidentul de luni seară a fost un act terorist, ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka a ordonat luni noaptea sporirea prezenței forțelor de poliție în întreaga țară. În plus, Sobotka a informat într-un comunicat că a convocat comitetul de conducere din Ministerul de Interne pentru a analiza situația. În declarații făcute la postul public de radio ORFT, Sobotka a insistat că populația trebuie să fie vigilentă, dar să nu permită ca "tradițiile și obiceiurile" să fie afectate de terorism.

De asemenea, ministrul de interne francez, Bruno Le Roux, a anunțat că securitatea târgurilor de Crăciun care sunt deschise în aceste zile pe teritoriul țării va fi întărită. „Fac apel la cetățeni să dea dovadă de vigilență. Dar să iasă în continuare, să nu lase să se instaleze un climat de frică. Avem desfășurate dispozitive pentru a garanta securitatea”, a spus ministrul.

Publicitate

Scotland Yard a informat că va spori securitatea la Londra după „teribilele” atacuri înregistrate, cel din Berlin și cel din Ankara. Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a anunțat că „poliția va revizui toate planurile de securitate” din capitala britanică și a subliniat că „prioritatea" este ca "toată lumea să fie în siguranță”.

Și poliția din Manchester a informat că a sporit prezența agenților în târgurile de Crăciun organizate oraș. Subcomisarul de poliție, Debbie Ford, a anunțat că are agenți distribuiți „în toate târgurile de Crăciun din centrul orașului și în alte puncte cheie”.

La rândul său, guvernul ceh a anunțat marți că va spori prezența forțelor de ordine în locuri unde se strâng mulți oameni. Ministrul de interne ceh, Milan Chovanec, a scris pe contul său de Twitter că, începând de marți, străzile vor fi patrulate de polițiști înarmați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal