Statul Islamic a revendicat atentatul de la târgul de Crăciun de la Berlin

Statul Islamic a revendicat atentatul de la târgul de Crăciun de la Berlin

Reţeaua teroristă Stat Islamic, care ocupă teritorii în Siria şi Irak, a revendicat, marţi seară, atacul terorist cu camion comis luni seară la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi, informează mediafax.ro.

„Atacul de la Berlin a fost comis de un soldat al Califatului”, a transmis reţeaua teroristă Stat Islamic într-un comunicat postat pe site-ul propriei agenţii de ştiri, Amaq.

„Este un act de răzbunare pentru atacurile din Siria”, a transmis organizaţia teroristă sunnită, conform Institutului american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

„Chiar dacă atentatul a fost revendicat, acest lucru nu înseamnă că atacatorul a fost coordonat de organizaţia teroristă Stat Islamic”, a explicat, prin Twitter, Rita Katz, directorul Institutului american SITE. Cel mai probabil, atacatorul este un simpatizant al reţelei Stat Islamic.

La scurt timp după revindecarea atacului de către statul Islamic, Ministrul german de Interne, Thomas De Maiziere, a venit cu o reacție prudentă și reținută la anunțul prin care gruparea Statul Islamic a revendicat atacul comis în târgul de Crăciun din Berlin și soldat cu 12 morți, informează agerpres.ro.

„Această așa-zisă revendicare din partea așa-numitului Stat Islamic, care, de fapt, nu e decât o bandă de teroriști, abia ne-a parvenit. Până acum nu existase nicio revendicare. Uneori astfel de mesaje sunt transmise mai târziu. Există mai multe piste pe care anchetatorii le urmăresc. Ar trebui să îi lăsăm să își facă treaba. Muncesc din greu și nimeni nu se va opri până la arestarea vinovatului sau a vinovaților”, a spus ministrul De Maiziere.

Este al treilea atac cu camion revendicat de organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic în ultimele luni. În noiembrie, un simpatizant al reţelei Stat Islamic a lovit cu o camionetă un grup de persoane, la Universitatea din Ohio (SUA). Atacul s-a soldat cu 11 răniţi. În iulie, un terorist a omorât 86 de persoane, cu un camion, în oraşul francez Nisa.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite în atacul cu camion comis luni seară într-un târg de Crăciun din capitala Germaniei.

Reţeaua fundamentalistă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-vestul Irakului şi în nord-estul Siriei, unde a proclamat un califat. Filiale Stat Islamic există şi în nordul Egiptului, în sud-estul Afganistanului şi în nordul Libiei.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal