FOTO. Descoperă „biroul” oficial al lui Moș Crăciun

FOTO. Descoperă „biroul” oficial al lui Moș Crăciun

Te-ai întrebat vreodată ce face Moș Crăciun tot restul anului după ce și-a făcut turneul său mondial de Crăciun? Ei bine, la fel ca și orice alt munictor adult, el trebuie să se întoarcă la birou. Casa lui Moș Crăciun se află în satul Rovaniemi, Finlanda, relatează INSIDER. Aici pe tot parcursul anului un actor multilingv joacă rolul de Moș Crăciun, desfășurând cea mai importantă activitate de zi cu zi, întâlnirea cu mii de fani și răspândirea atmosferei de Crăciun.

Fotograful Pawel Kopczynski a făcut recent o vizită la biroul lui Moș Crăciun și a prins câteva din momentele care se desfășoară în cel mai vesel loc de pe planetă, în timpul cel mai aglomerat sezon al anului.

...

Publicitate
...

Orașul finlandez Rovaniemi a fost aproape distrus în timpul al doilea război mondial, anunță site-ul oficial de turism al orașului. Dar, în 1950, prima doamna, Eleanor Roosevelt a efectuat o vizită la Rovanemi pentru a verifica eforturile de reconstrucție. În avansul acestei călătorii, oficialii au construit o cabină la câteva mile nord de oraș, chiar pe cercul arctic. Cabina este încă în picioare în satul lui Moș Crăciun și astăzi.

Legenda spune că versiunea originală a locuinței Moșului este într-o locație secretă, cunoscută doar câțiva oameni aleși. Așa că, în 1985, „Moș Crăciun” - cu ajutorul oficialilor locali - a decis să deschidă o funcție publică, chiar la cabina din Rovaniemi. Acolo, el ar ajunge să întâmpine copiii pe tot parcursul anului - și să atragă o mulțime de turiști în zona respectivă.

În curând, satul a fost deschis pentru afaceri, iar în 2010, a fost în cele din urmă numit oficial orașul natal al lui Moș Crăciun.

...

...

Principala atracție, desigur, este de al vedea pe Moș Crăciun - aproximativ 300.000 de vizitatori se adună pe site în fiecare an. Iar copiii care ajung aici, pot merge acasă cu dovada întâlnirii lor magice: Satul vinde un certificat care să ateste că s-au întâlnit într-adevăr cu adevaratul Moș Crăciun.

În plus, pentru o suplimentare de 8 dolari, se asigură locul copiilor în „Nice List”, prin achiziționarea certificatului „Santa's Certificate of Niceness”.

...

...

Pentru cei care nu pot ajunge în Finlanda există întotdeauna posibilitatea de a scri scrisori. În fiecare an, mai mult de o jumatate de milion de copii scriu scrisori oficiul poștal al lui Moș Crăciun, unde elfii sortează toate sosirile după țara de origine. Satul a primit e-mailuri din 198 de țări diferite până în prezent.

De asemenea puteți trimite scrisori acasă la cei dragi, în acest sens funcționează un adevărat birou poștal cu o cu o ștampilă specială în formă de cerc arctic.

...

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal