Guvern24 la un an de activitate

Guvern24 la un an de activitate

La 22 decembrie, se împlinește un an de la lansarea Guvern24, prima platformă de finanțare colectivă din Republica Moldova. Pornind de la inițiativa unor tineri vizionari, care au crezut în modelul internațional de finanțare participativă online și utilitatea lui în țara noastră, astăzi, platforma de crowdfunding Guvern24, a devenit un instrument sigur și transparent de colectare a fondurilor necesare pentru inițiative comunitare și personale din diverse domenii precum societate, antreprenoriat, cultură, artă, educație, caritate, știință, tehnologie.  

În decurs de un an, donatorii din țară și de peste hotare, prin intermediul platformei Guvern24, au contribuit la realizarea unor proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor noștri. Astfel, la finele primului an de activitate, avem 165 de proiecte publicate, dintre care 64 de proiecte și-au încheiat deja cu succes campania de colectare de fonduri.

Mărimea donațiilor online pe platformă variază de la 1 la 1.500 de euro. Cei care donează nu au neapărat un surplus financiar, iar donațiile în sume mai mari fiind înregistrate de la contribuabilii din diasporă.

Pe parcursul acestui an, s-a lucrat la optimizarea funcționării platformei și dezvoltării ei. Astfel, Guvern24 vine cu două realizări: 1. Donații prin intermediul seviciului sms și apeluri telefonice;2. Lansarea a 23 de proiecte în 23 de localități din țară.

Așadar, prima noutate este opțiunea de donații prin SMS. Ea este valabilă, deocamdată, în rețeaua de telefonie mobilă Moldcell. Acum orice abonat Moldcell are posibilitatea de a dona pentru proiectele publicate pe platformă, direct de pe telefonul mobil, cu un apel sau sms la numărul scurt 1555, formând codul unic al proiectului pentru care dorește să contribuie. Un sms sau apel este echivalent cu o donație în mărime de 24 de lei în favoarea proiectului.

A doua noutate este colaborarea dintre Guvern24 și proiectul Migrație și Dezvoltare Locală care are drept scop asistarea comunităților afectate de migrație în vederea îmbunătățirii serviciilor și infrastructurii locale. Pentru început, 23 de primării din Moldova au lansat proiecte de crowdfunding pentru co-finanțarea inițiativelor locale ce vizează servicii mai bune de aprovizionare cu apă potabilă, de evacuare a deșeurilor, de întreținere a drumurilor locale, de recreare şi sport, de iluminat public, de dezvoltare economică locală, precum și alte servicii comunale complexe.

Guvern24 mulțumește prietenilor, partenerilor și tuturor celor care i-au oferit credit de încredere.

Împreună, formăm o echipă dinamică, pregătită în a sprijini ideile comunității. Suntem ferm convinși că Republica Moldova are un potențial extraordinar, capabil de fapte frumoase.

Vă mulțumim.

P.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal