Vladimir Botnari, fost comisar, judecat penal pentru evenimentele din 7 aprilie 2009, numit șef de direcție la Moldtelecom

Vladimir Botnari, fost comisar, judecat penal pentru evenimentele din 7 aprilie 2009, numit șef de direcție la Moldtelecom

Vladimir Botnari, fost comisar al municipiului Chișinău, judecat penal pentru neglijență în serviciu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc, a fost angajat recent în calitate de șef al Direcției securitate din cadrul Moldtelecom, informează anticorupție.md.

Vladimir Botnari, fost comisar al municipiului Chişinău, a fost judecat, împreună cu Gheorghe Papuc, ex-ministru de Interne pentru neglijenţă în serviciu soldată cu moartea tânărului Valeriu Boboc în timpul protestelor de acum șapte ani. Pe 30 iunie 2015 a fost achitat de Curtea Supremă de Justiție, după ce judecătorii Curții de Apel Chișinău l-au condamnat pe Vladimir Botnari la doi ani cu suspendare, iar pe Gheorghe Papuc la patru ani de închisoare cu executare. Tot atunci celor doi le-au fost retrase gradele de general.

Vladimir Botnari, originar din Zăzulenii Vechi, raionul Ungheni, a îndeplinit mai multe funcţii importante în perioada în care Republica Moldova a fost guvernată de către PCRM. A fost comisar la Făleşti, la Soroca, comandant al Brigăzii cu destinaţie specială Fulger, iar în 2002 a fost numit viceministru de Interne, unde l-a avut ca şef pe Gheorghe Papuc. Patru ani mai târziu, Botnari a plecat de la MAI, fiind angajat în calitate de şef de secţie în Agenţia pentru Construcţii şi Dezvoltare a Teritoriului, iar ceva mai târziu, în 2007, a fost numit viceministru al transporturilor. Ulterior, a fost numit comisar general al mun. Chişinău, funcţie pe care a deţinut-o până în 2009. Odată cu plecarea PCRM-ului de la guvernare, s-au terminat şi funcţiile pentru Vladimir Botnari.

Publicitate

Reporterii de la anticorupție l-au contactat pe Vladimir Botnari, însă acesta a refuzat să ofere detalii despre condițiile în care a fost angajat și care sunt atribuțiile sale de serviciu. În loc să ne răspundă, noul șef de direcție de la Moldtelecom ne-a luat l-a întrebări.

„Pentru ce vă trebuie această informație, ce fel de investigație faceți? În ce funcție publică am fost eu? La Comisariat am fost cu zece ani în urmă. Chiar m-ați luat prin surprindere. Au trecut zece ani și pe voi acum vă interesează. În primul rând, eu nu vă cunosc. În al doilea rând, tot ce ține de angajarea mea la serviciu vă pot spune serviciile speciale de aici. De la ei veți afla de când lucrez, ce lucrez. Este serviciul de presă, direcția cadre. Eu nu știu cu cine discut. Dacă ați fi un om întâmplător din stradă și v-aș vedea la față, v-aș răspunde la toate întrebările”, a spus Vladimir Botnari, după ce am insistat că este angajat în cadrul unei instituții de stat.

Citiți reportajul integral pe anticorupție.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal