„Cred că au motive să nu împărtășească bucuria acestui eveniment. Cred că reprezentanții acestor partide, ca și uni cetățeni din RM, nu cred că Igor Dodon îi reprezintă și, respectiv, nu au vrut să meargă la această festivitate”, a spus Sandu. 

În speechul său dinaintea învestirii, rostit de pe treptele Palatului Republicii, Igor Dodon a îndemnat oponenții să „iasă de pe baricade” și să „lase ambițiile personale”. 

„Igor Dodon este cel care a folosit mesaj geopolitic în campanie și continuă să-l folosească și acum, care vine să divizeze societatea. Un președinte responsabil, care a fost un candidat responsabil, era OK să se păstreze linia mesajului din campanie. La oamenii iresponsabili ca Igor Dodon vedem că mesajele divizatoare pe care le-a folosit, mesaje prin care a încercat să sperie, continuă și după învestire. Asta nu se înscrie în categoria mesajelor unificatoare. E foarte clar pentru mine că Igor Dodon nu poate să unifice”, crede Sandu.

Rugată să comenteze ultimele declarații ale lui Igor Dodon cu privire la Transnistria, pentru care președintele a fost apostrofat și de Nicolae Timofti, Sandu a spus că le consideră sfidătoare.

„Am auzit declarații cu totul iresponsabile din partea domnului Dodon în raport cu raioanele din stânga Nistrului și nu doar. Înțeleg că aceste declarații nu-și vor schimba conținutul odată ce el a fost inaugurat. Dar le găsesc sfidătoare, mai ales că el a fost pus într-o situație ridicolă. Reprezentantul nou al autorităților din stânga Nistrului a spus că cei de acolo nu sprijină federalizarea, or Igor Dodon, crezând că face lobby pentru cetățenii din stânga Nistrului, vine cu acest proiect de federalizare. Sunt niște declarații scandaloase și iresponsabile, care nu pot fi catalogate altfel decât anti-stataliste, chiar dacă Igor Dodon este cel care se declară marele statalist”, a mai adăugat liderul PAS.

Amintim că astăzi Igor Dodon a depus jurământul și a devenit oficial șeful statului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!