
National Geographic: Salata Olivie mereu prezentă pe masa de Crăciun a moldovenilor
Revista National Geographic a selectat cinci tradiții culinare din diferite colțuri ale lumii specifice sărbătorilor de iarnă, despre care cititorii săi probabil nu au auzit. Printre acestea se numără și salata Olivie, nelipsită pe masa de Crăciun a moldovenilor.
・
În Republica Moldova, în perioada sărbătorilor de iarnă, ca și în toată regiune, sunt gătite preparate culinare precum: salata de hering; răcituri din picior de porc; sarmale cu smântână; dar și salata olivie, numită și salata rusească. Aceasta este gătită dintr-un amestec de legume, castraveți murați, ou fiert, și carne, toate tăiate cubulețe la dimensiunea unui bob de mazăre și acoperite cu maioneza. Gătitul salatei ia trei ore. Celelalte feluri de mâncare descrise în articol vin din Mexic (PAVO RELLENO DE Navidad), Elveția (Fondue chinezesc), Coreea de Sud (Tteokguk), Italia (Baccalá și Panettone).