Bilanțul săptămânii: 131 persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova

Bilanțul săptămânii: 131 persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova

În perioada 19 - 25 decembrie 2016, la „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au înscris 118 de evenimente, cu documentarea a 131 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Poliția de frontieră a depistat 6 persoane au încălcat frontiera de stat și 65 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere. În perioada vizată, 11 persoane au prezentat documente false și falsificate iar alți 30 de cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.De asemenea, 6 persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri și alte 13 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 26 de cetăţeni străini, dar și 68 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, patru cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar nouă conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați trei moldoveni.

Publicitate

Polițiștii de frontieră au avut 21 de întrevederi de frontieră cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Cu referire la fluxul traversărilor a frontierei de stat, în perioada vizată s-a înregistrat o creștere semnificativă a traversărilor, comparativ cu a treia săptămână a lunii decembrie. Fluxul persoanelor a constituit 356 011 traversări, mai mult cu 10,6%, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 89 015 traversări, în creștere cu 1%. Totodată, în data de 25 decembrie, când s-a sărbătorit Crăciunul pe stil nou, polițiștii de frontieră au înregistrat un flux de 45 913 traversări persoane, în creștere cu 3,3% față de anul trecut.

Amintim că, din data de 10 decembrie au fost instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca”, deoarece se desfășoară lucrările de reconstrucție a podului situat pe traseul Odessa-Reni, din proximitatea localității Palanca.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal