Poliția a anihilat un grup infracțional dirijat dintr-un penitenciar din Taraclia

Poliția a anihilat un grup infracțional dirijat dintr-un penitenciar din Taraclia

În perioada lunilor mai - decembrie 2016, în urma unei ample operațiuni, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Departamentului Instituțiilor Penitenciare și ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au anihilat activitatea unei grupări criminale, specializate în însușirea prin înșelăciune și abuz de încredere a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari, de la persoane fizice de gen feminin.

Astfel, în perioada anilor 2015 - 2016, membrii grupului infracțional, utilizând sisteme informatice și rețelele de socializare, ar fi abuzat de încrederea unei femei de 35 de ani, care muncea peste hotarele Republicii Moldova. Aceștia, sub un anumit pretext inventat, au dobândit ilicit, prin intermediul transferurilor bancare, o sumă de peste 400 mii de lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine, au fost identificați cinci membri ai grupului infracțional cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, care aveau roluri bine determinate din timp. Organizatorii grupării criminale s-au dovedit a fi deținuți ai Penitenciarului nr.1 - Taraclia.

Publicitate

În scopul ridicării probelor și reținerii persoanelor culpabile de săvârșirea infracțiunii, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice au efectuat simultan 13 percheziții în municipiul Chișinău, Penitenciarul nr.1 - Taraclia, Penitenciarul nr.3 - Leova și alte localități, de unde au fost ridicate 17 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 1 bloc de sistem, 4 laptopuri, 9 stick-uri de memorie, precum și alte obiecte care au păstrat asupra sa urme ale infracțiunii.

Doi membri ai grupării criminale, care aveau rolul de preluare a mijloacelor bănești, au fost reținuți și plasați în izolatorul de detenție preventivă.

Persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice recomandă persoanelor de gen feminin sa fie maxim de prudente cu cine discută pe rețelele de socializare și să nu transfere bani persoanelor, a căror identitate nu le este cunoscută, se menționează în comunicatul Inspectoratului General al Poliției.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal