Au fost intervievați șase candidați pentru Consiliul de Integritate

Au fost intervievați șase candidați pentru Consiliul de Integritate

Comisia de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate al ANI a defășurat interviurile cu 6 participanți admiși la concurs, iar cea de-a șaptea candidată a solicitat amânarea pentru ziua de marți.

„Tatiana Pașcovschi, ofițer de comunicare la Asociația obștească „Promo-Lex”, a informat că, din motive obiective, nu se poate prezenta astăzi la ședință și a rugat să fie amânată examinarea candidaturii ei pentru mâine”, susține Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției.

Subiectul a fost discutat de membrii comisiei și, prin votul majorității, s-a decis luarea unei pauze, ținând cont de faptul că au la dispoziție 2 zile pentru a pronunța decizia finală, potrivit regulilor stipulate în Hotărârea de Guvern. Astfel, va fi asigurat accesul tuturor persoanelor care au depus dosarele să participe la faza de interviu.

Mâine, comisia va delibera, examinând candidații prin prisma a 4 module de apreciere: motivația, experiența, cunoștințele teoretice, abilitățile în domeniul integrității, și va pronunța o decizie. Cei doi câștigători din partea societății civile vor fi aleși în funcție de punctajul acumulat de la fiecare membru al comisiei. Învingătorul va fi desemnat după media aritmetică obținută.

Reprezentanții societății civile în Consiliul de Integritate al ANI vor fi aleși de membrii comisie de selectare: Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției; Cristina Melnic, șefa Direcției generale legislație a Ministerului Justiției; Viorica Zaharia, redactor-șef al portalului moldovacurata.md; Nina Lozan, președinta Uniunii Avocaților și Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”.

Amintim că, în perioada 7-31 octombrie 2016, a fost desfășurată prima rundă de selectare, la care au aplicat 7 persoane. Fiindcă, după încheierea termenului, comisia a constatat că unul din candidații la concurs este și membrul comisiei de selectare, a fost anunțat un nou concurs pentru 14 noiembrie - 5 decembrie curent. Potrivit regulamentului, timp de 14 zile lucrătoare, dosarele au fost examinate (inclusiv 10 zile de SIS).

Până în prezent, și-au delegat reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) - Victor Micu, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) - Mircea Roșioru, Congresul Autorităților Locale (CALM) - Viorel Rusu. Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO), aprobat de Legislativ pe 22 decembrie. Potrivit Legii, urmează să fie desemnat un reprezentant și din partea Guvernului.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal