Berry Christmas poate fi declarat oficial cel mai dulce-acrișor eveniment al acestei luni. În mijloc de iarnă, pe 23 decembrie, îmbrăcați în nuanțe roz și violet, chișinăuienii s-au adunat la un eveniment ale cărui vedete au fost pomușoarele made in Moldova: coacăza roșie și neagră, zmeura, afinele, goji, căpșunile, murele de pădure, măceșul etc.
Pentru prima oară, 7 producători de pomușoare și 11 bucătari au decis să coopereze și să demonstreze ce pot face ei mai bine. Producătorii i-au asigurat cu pomușoare crescute cu mare grijă și dedicație, iar bucătarii au ales cea mai potrivită, originală manieră de a le valorifica. Astfel, vizitatorii evenimentului au avut ocazia să deguste cele mai diverse rețete, începând cu tarte, khachapuri, mousse din pomușoare și terminând cu fileu de rață cu sos de coacăză neagră.
Ulterior, în urma votului publicului, the Best Berry Chef a fost declarată patisiera Irina Urescu, reprezentanta „Tucano Coffee”. Mousse-ul cu coacăză neagră i-a cucerit pe toți: fin, dulce-acrișor, perfect ca formă, aspect, cu siguranță, a devenit desertul preferat al multora și merită, pe bună dreptate, un loc în meniu.
De asemenea, în urma unei tombole, câțiva vizitatori s-au ales și cu premii speciale din partea Joseph Joseph - ustensile de bucătărie numai bune pentru pregătirea bucatelor de Crăciun.
Partea cea mai frumoasă a acestui eveniment culinar a fost finalul. Înainte de a strânge standurile s-a început un networking absolut firesc și sincer. Bucătarii degustau unii de la alții deliciile pregătite, stabileau pe loc planuri pentru viitoare colaborări cu producătorii de pomușoare și își împărtășeau impresiile, părerile despre prima ediție Berry Christmas.
Cu siguranță, după acest eveniment bomboanele pastila și dulcețurile de la „MoBerry”, „LollyBerry”, Gospodăria Țărănească „Antonina Tocarenco” se vor bucura de și mai multă atenție din partea consumatorilor de produse gustoase și sănătoase. Zmeura uscată produsă cu atât de multă dedicație și entuziasm de către „Angelica Zmeurica” va deveni un produs nelipsit de la micul dejun, iar tot mai mulți gurmanzi vor experimenta cu rețete culinare, folosind varietatea largă de pomușoare congelate oferită de „Rikardel” SRL.
Primavara 2017 promite a fi una cu mai puține fețe palide, stări de oboseală și avitaminoză.
Prima ediție a evenimentului Berry Christmas a fost organizată de „Klumea”, în parteneriat cu AO „Centrul de Consultanță în Afaceri”, în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea productivității și accesului la piață a producătorilor de pomușoare", finanțat de HEKS Moldova.
P.
P.
Vezi și aceste știri

Din cauza războiului, pierderile sistemului bancar din Ucraina au depășit 250 de milioane de dolari

OMS spune că nu este nevoie urgentă de vaccinare în masă împotriva variolei maimuței

Kremlinul consideră situația cu Dodon o treabă internă a R. Moldova, totuși reprezentanții de la Moscova rămân alarmați
Advertoriale

Maib continuă să primească plata pentru serviciile Orange și Moldcell cu 0 lei comision la terminalele de autoservire maib

FinCombank: Încă un pas spre transformarea digitală și îmbunătățirea experienței clienților noștri
