Fundaţia Orange susţine incluziunea digitală rurală

Fundaţia Orange susţine incluziunea digitală rurală

Cca 8000 de elevi și profesori din 20 de instituții preuniversitare rurale din Moldova își organizează acum procesul educațional într-un mod mult mai interactiv. Ei sunt beneficiarii proiectului „Incluziunea Digitală Rurală”, implementat sub umbrela „Orange Digital School” - program major lansat de Fundația Orange Moldova, pentru a contribui la îmbunătățirea educației digitale. 

În cadrul acestuia, fiecare instituţie beneficiară a fost dotată cu echipamente IT performante: laptop, proiector şi alte accesorii. Proiectul se află la ediţia a treia şi este implementat de Centrul de Informaţii Universitare, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange Moldova.

Sergiu POSTICĂ, preşedintele Consiliului Fundaţiei Orange Moldova: „Orange Moldova susţine progresul tehnologic şi revoluţia digitală. Ne dorim să aducem cât mai aproape de oameni servicii digitale accesibile şi utile pentru fiecare. În acest sens, prin intermediul Fundaţiei Orange dezvoltăm proiecte ce contribuie la educaţia tinerilor în domeniul IT. Prin implementarea proiectului „Incluziunea digitală rurală” ne dorim să aducem valoare adăugată procesului educaţional din învăţământul preuniversitar, prin utilizarea componentei digitale”.

Publicitate
...

Selectarea beneficiarilor a avut loc prin concurs. Au fost eligibile doar gimnaziile şi liceele amplasate în zonele rurale, cu un număr de minim de 250 de elevi per instituţie. În acest an, 95 de instituţii din 29 de raioane ale Republicii Moldova s-au înscris în concurs. Dosarul de participare a inclus un formular de aplicare, un act care confirmă numărul de elevi, o listă de activităţi academice şi extra-curriculare care au fost organizate pe parcursul anului trecut de studii şi o scrisoare de motivare din partea directorului instituţiei, prin care se explică necesitatea unui astfel de echipament pentru şcoală, precum şi la ce activităţi şcolare ar urma să fie folosit acesta.

Angela MUŞET, directorul Centrului de Informaţii Universitare, implementator al proiectului:

„Deja de 3 ani consecutiv, popularitatea proiectului denotă o necesitate stringentă de echipament IT în instituţiile de învăţământ din zonele rurale. Concursul s-a desfăşurat în condiţii de maximă transparenţă şi corectitudine. Câştigătorii au fost selectaţi de o comisie profesionistă care au examinat dosarele şi au selectat câştigătorii conform criteriilor de evaluare stabilite.”

...

Astfel, au fost selectate 20 de instituţii din 14 raioane ale ţării: Anenii Noi, Briceni, Cahul, Călăraşi, Căuşeni, Comrat, Drochia, Făleşti, Glodeni, Ialoveni, Nisporeni, Şoldăneşti, Soroca şi Ungheni. Bunurile au fost distribuite cu ajutorul voluntarilor, angajaţi ai companiei Orange Moldova. Lista instituţiilor beneficiare o puteţi vedea mai jos.

Accesul la internet în baza echipamentelor performante contribuie la îmbunătăţirea procesului de studii, dar şi la ştergerea barierei digitale din învăţământul preuniversitar în mediul rural. Obiectivele proiectului sunt reconfirmate şi susţinute şi de profesorii şcolilor câştigătoare în cadrul concursului. Detalii in filmuleţul de mai jos.

...

Proiectul „Incluziunea digitală rurală”, parte a programului „Orange Digital School”, se află la a treia ediţie. În total, în cadrul proiectului în jur de 25.000 de elevi din 30 de raioane ale ţării au beneficiat de echipament tehnic oferit de către Fundaţia Orange Moldova.

...

...

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal