Băsescu despre respingerea lui Iohannis de a o numi pe Sevil Shhaideh ca premier: „Nu este momentul unui război politic”

Băsescu despre respingerea lui Iohannis de a o numi pe Sevil Shhaideh ca premier: „Nu este momentul unui război politic”

Fostul preşedinte, Traian Băsescu a reacționat la refuzul propunerii pentru funcţia de premier al României: „nu trebuie să declanşeze o bătălie a orgoliilor între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea”, subliniind că se impune găsirea unei soluţii în cel mai scurt timp posibil, scrie agerpres.ro

„Respingerea de către Preşedintele României a propunerii pentru funcţia de prim-ministru nu trebuie să declanşeze o bătălie a orgoliilor. Dragnea şi preşedintele Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie. Fac precizarea că, în noua nominalizare, ca de altfel şi în noul guvern, nu au ce căuta oameni controlaţi de Serviciile Secrete. Nu este momentul unui război politic inutil între Dragnea şi Iohannis. Trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea Preşedintelui", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Dragnea a ţinut să precizeze la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării premierului, că Sevil Shhaideh este singura propunere de premier şi că „dacă preşedintele nu acceptă, ne vedem în altă parte”.

Publicitate

"Respingerea de către Preşedintele României a propunerii pentru funcţia de Prim Ministru nu trebuie să declanşeze o bătălie a orgoliilor. Dragnea şi Preşedintele Iohannis au obligaţia să găsească imediat o soluţie. Fac precizarea că, în noua nominalizare, ca de altfel şi în noul guvern, nu au ce căuta oameni controlaţi de Serviciile Secrete. Nu este momentul unui război politic inutil între Dragnea şi Iohannis. Trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea Preşedintelui", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Dragnea a ţinut să precizeze la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării premierului, că Sevil Shhaideh este singura propunere de premier şi că ''dacă preşedintele nu acceptă, ne vedem în altă parte''. 'Prima dată, la CCR. Prima dată'', a răspuns Dragnea.

Întrebat care ar fi a doua variantă, liderul PSD a replicat: ''Eu sper să nu ajungem nici la CCR. Dar eu am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor: votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi face cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nu-l voi trăda. Pentru oricine este foarte simplu de înţeles ce am vrut eu să spun. Şi atunci, şi acum''. „Prima dată, la CCR”, a menționat Dragnea.

Întrebat care ar fi a doua variantă, liderul PSD a replicat: „Eu sper să nu ajungem nici la CCR. Dar eu am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor: votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi face cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nu-l voi trăda. Pentru oricine este foarte simplu de înţeles ce am vrut eu să spun. Şi atunci, şi acum”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal