Replica lui Dumitru Țîra membrilor comisiei de selectare în Consiliul de Integritate: Mă consider absolut integru și nu am motiv să-mi fie jenă

Replica lui Dumitru Țîra membrilor comisiei de selectare în Consiliul de Integritate: Mă consider absolut integru și nu am motiv să-mi fie jenă

Alegerea managerului media, Dumitru Țîra, și a ofițerului de presă al Promo-LEX, Tatiana Pașcovschi, în Consiliul de Integritate al ANI a trezit discuții. Redactorul-șef al portalului Moldova Curată, Victoria Zaharia și directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, delegat de către Consiliul Național al ONG-urilor, Alexei Buzu, spun că în Consiliu au fost „selectate două persoane a căror experiență și aptitudini în domeniul integrității publice nu reflectă întru totul așteptările societății civile”. Drept răspuns, fondatorul și managerul Realitatea Media, Dumitru Țîra, a spus că se consideră „absolut integru” și „nu îi e jenă” de nici una dintre activitățile sale. 

„Mă consider absolut integru şi nu am niciun motiv să-mi fie jenă de nici una din activităţile pe care le-am avut în viaţă profesională de până acum. Am fost şi sunt absolut cinstit şi onest în faţă societăţii şi a statului, şi desigur faţă de mine însămi. Bazându-mă pe studiile, dar şi experienţă în domeniile bancar, didactic, diplomatic, dar în mod special cel din media, am toată convingerea că voi face faţă calităţii de membru al Consiliului de Integritate ANI”, scrie Țîra într-o adresare către presă.

El s-a referit și la declarația semnată de Viorica Zaharia şi Alexei Buzu. „Regret că deşi mi-au acordat al treilea punctaj maxim dintre cei şapte concurenţi, nu au folsit interviul de ieri pentru a-mi acordă mai mult de două întrebări suplimentare. Totodată, ţin să comunic că dintre toţi membrii Comisiei de selectare o cunosc personal doar pe Viorica Zaharia, şi cu nimeni dintre membrii Comisiei nu am comunicat nici până la interviu nici după”, a mai adăugat Țîra.

Publicitate

Dumitru Țîra și Tatiana Pașcovschi au fost desemnați astăzi, 27 decembrie, drept reprezentanți ai societății civile în Consiliul de Integritate al ANI de către Comisia de selectare. Interviurile cu cei 7 participanți admiși la concurs s-au desfășurat ieri și astăzi la Ministerul Justiției.

Potrivit anticoruptie.md, ambii au lucrat anterior în holdingul General Media Group al omului de afaceri Vlad Plahotniuc. Dumitru Țîra a fost director general al postului Publika TV, în timp ce Tatiana Pașcovschi a prezentat talk-show-ul „Tema zilei” la Canal 2.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal