„În primul rând, chiar dacă domnul Dodon provine din PSRM, care este un partid de stânga, nu era obligatoriu în funcția de președinte să pășească cu stângul. Curtea Constituțională a examinat câteva sesizări cu privire la această inițiativă, printre care de la PSRM, și a fost repsinsă. Ar fi bine președintele să fie la curent cu deciziile CC. Această lege este un act juridic consumat. În baza cestei legi deja s-au prevăzut bani în buget, s-au încheiat acorduri, anularea acestei legi nu poate produce efecte juridice”, a spus Filip.

Premierul a făcut și alte declarații tăioase la adresa șefului statului. „Această categrie de politicieni populiști vin să vă amăgească, să vă genereze așteptări false. Adevărul este cu totul altul. Noi pentru anul viitor am prevăzut 650 de milioane de lei pentru acest credit de urgență. Dacă noi nu făceam nimic, noi nu obțineam bani de la București și de la FMI, și nici bani de la UE și Banca Mondială. Acești bani înseamnă drumuri, grădinițe, școli, proiecte sociale pentru cetățenii RM. Le recomand să uite de timpurile când erau în opoziție. Noi putem coabita cu președintele, dar putem și conlucra. Prefer să conlucrăm”, a conchis Filip. 

Citiți aici despre inițiativa de anulare a notei de plată pentru miliard, semnată de Igor Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!