Următorul pas al PAS - alegerile din 2018. Câte mandate își dorește Maia Sandu și cum va alege potențialii deputați

Următorul pas al PAS - alegerile din 2018. Câte mandate își dorește Maia Sandu și cum va alege potențialii deputați

Liderul PAS, Maia Sandu, reevaluează forțele politice ale partidului său, după alegerile prezidențiale. Într-un scurt interviu pentru Agora, Maia Sandu a dezvăluit care este miza ei pentru alegerile parlamentare din 2018, care este următorul pas al partidului său, cum va alege oamenii pe lista deputaților PAS și cu cine e gata să facă alianță.

„Obiectivul principal este să câștigăm alegerile parlamentare din 2018 și planurile noastre se construiesc de la acest obiectiv”, a declarat pentru Agora Maia Sandu. Primul lucru pe agenda sa este consolidarea structurilor PAS. „Aici venim cu acțiuni concrete pe care le vom implementa din ianuarie. O să mergem în localitățile în care nu am reușit să ajungem până acum. Vom merge, cu precădere, în localitățile unde în această campanie am avut mai mulți susținători. Asta este prioritatea - consolidarea structurii de partid. Vom juca un rol activ în dezbaterile publice, vom tempera acțiunile guvernării atunci când acestea contravin interesului național”, susține fostul candidat la prezidențiale.

„Avem structuri în 20 de raioane și în ele vom merge să creăm organizații locale. Mizăm pe oamenii care ne-au sprijinit în campanie: nu doar cei care ne-au votat, ci și ne-au sprijinit. Chiar dacă nu i-am cunoscut și nu le-am cerut-o, au fost oameni care din proprie inițiativă au făcut campanie pentru noi. Pe ei ne bizuim și sperăm să-i convingem să fie parte ale structurilor formale PAS. O să încercăm să ajungem și în raioanele în care ne-am bucurat de mai puțină popularitate”, mai adaugă Maia Sandu.

„Resursele financiare sunt o problemă”

Liderul PAS recunoaște însă că pentru asta e nevoie de bani, iar „resursele financiare sunt o problemă”. „Facem apel în continuare către cei care ne sprijină, care se întreabă ce face PAS mai departe, care își doresc să aibă alternativă în 2018, care vor în 2018 să venim cu un rezultat mai bun, îi rugăm să ne sprijine financiar, e foarte important pentru noi”, anunță Sandu.

Alegerile Parlamentare

„Noi vrem să preluăm puterea”, spune Sandu. „În cel mai optimist scenariu, asta înseamnă 51 de mandate. Pentru un scenariu pesimist, asta înseamnă să avem cu alte formațiuni politice de opoziție, pro-europene, acele 51 de mandate. Aici vorbesc în special de partenerii noștri actuali - PPDA”.

Autor:

Publicitate

„Noi o să avem un mecanism prin care oamenii pot să candideze, nu iau eu această decizie și nici biroul politic. Oamenii care vor să se implice să pot să facă dovadă acestei implicări, să dovedească că sunt integri. În acești doi ani, când ne vom pregăti de parlamentare, să demonstreze că pot aduna voturi. Așa vom identifica potențialii deputați pe listele PAS. Oricine care nu are probleme de integritate și este dispus să lucreze mult în partid este potențial membru pe lista parlamentară PAS. Am spus că e nevoie de schimbarea clasei politice. Asta înseamnă că mulți care vor veni nu au o experiență politică și o vor căpăta în anii care vin”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că la alegerile prezidențiale Maia Sandu a pierdut în fața lui Igor Dodon cu 47,89%.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal