Mențiunile au fost înmânate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Situații Excepționale dar și reprezentanți ai Guvernului În cadrul evenimentului prima distincție a fost oferită regretatului pompier Ivan Nogailîc .

Salvatorului i-a fost conferită cea mai înaltă mențiune post mortem „Ordinul Ștefan cel Mare”. Distincția a fost primită de familia eroului, care a fost prezentă la ceremonie.

Pentru bărbăție și curaj  mai mulți pompieri au primit diplome de onoare a Guvernului, dar și distincția Ministerului Afacerilor Interne Cruce „Pentru Merit”  clasa I și clasa II. Mai mulți salvatori au primit medalii pentru vitejie în situații excepționale dar și insigna „Salvator Eminent”. 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a remarcat devotamentul de care au dat dovadă angajații Serviciului Situații Excepționale în lichidarea incendiului  și a menționat sacrificiul eroilor în salvarea vieților omenești.

În incendiul de pe strada Uzinelor 9, au luptat cu flăcările peste 150 de salvatori și pompieri, iar pentru stingerea focului au fost necesare peste 32 ore de intervenție continuă.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!