„Drumul a fost destul de lung, dar firesc. Opțiunile pe care le aveam în 2012 - când aveam deja 30 de ani, eram mămică și nu performasem prea bine ca salariat la companiile unde lucrasem - erau 0. În schimb, aveam o ambiție extraordinară de a reuși și o pregătire bună în spate: Facultatea de Marketing de la FEAA, A. I Cuza, Facultatea de Teatru din Iași, Școala de pictură la Soroca. Și nu în ultimul rând aveam zestrea primită de la familia mea: gusturi și arome de plăcinte și prăjituri făcute de Babusea Maria, de Sărbători, cu mare dăruire și seriozitate”, a menționat Nicoleta Hritcu.

Moldoveanca avea drept scop deschiderea unei plăcintării la Iași încă din 2006. „Doar că ideea Cuptorului Moldovencei a avut nevoie de mai mult timp să se coacă, mai exact de 6 ani”, mărturisește aceasta.

Antreprenoarea se laudă cu un bogat asortiment de plăcinte moldovenești, dar și cu prăjituri de casă și unele tipuri de torturi. De asemenea, Cuptorul Moldovencei, are un portofoliu mixt de prăjituri din întreaga Românie, iar în total sunt peste 30 de produse permanente.

„Principalul obiectiv este să creștem volumul de producție, păstrând totodată calitatea și atenția către client. Vom reuși acest lucru prin deschiderea unui nou laborator. Vom avea astfel două laboratoare: unul complet utilat, care va produce produse de cofetărie în Păcurari și un laborator nou, specializat pe produse de patiserie, într-o nouă locație, care va avea și un magazin de desfacere”, a declarat Nicoleta.

În planurile antreprenoarei de la Soroca se numără și obținerea unei finanțări europene pentru construirea unei fabrici de copturi și biscuiți.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!