Care sunt reacțiile mai multor oficiali după semnarea Decretului privind retragerea cetățeniei lui Băsescu

Care sunt reacțiile mai multor oficiali după semnarea Decretului privind retragerea cetățeniei lui Băsescu

În urma anunțului făcut de Președintele Republicii Moldova, privind semnarea Decretului de retragere a cetățeniei moldovene acordate lui Traian Băsescu, mai multe persoane publice au venit cu o reacție, manifestându-și nemulțumirea față de decizia luată de către Dodon.

Președintele PAS, Maia Sandu și-a manifestat nemulțumirea pe pagina sa de facebook printr-o postare.

„Cum se mențin hoții la putere (o rețetă simplă): fraudezi alegerile, aduci la putere un Președinte de carton, distrugi sistemul de justiție numind corupți în funcții, mimezi o relație de opoziție între guvernare și instituția prezidențială, îți subordonezi majoritatea canalelor media și manipulezi societatea cu teme false și probleme inventate.

Publicitate

Steagul UE, limba de pe site-ul Președinției, cetățenia fostului Președinte al României - astea constituie prioritățile lui Dodon și de astfel de subiecte „urgente” va fi preocupat în următorii ani. Desigur, depinde ce indicații va primi.

Dragi cetățeni, problemele noastre reale nu au nicio importanță pentru Dodon”, a postat Sandu.

Printr-o altă postare liderul PPE, Iurie Leancă, și-a exprimat atitudinea față de această hotărâre a lui Dodon, cât și de vis-a-vis de alte acțiuni intreprinse de acesta de la începutul mandatului său de președinte.

„Președintele Dodon continuă munca asiduă spre binele Republicii Moldova și a cetățenilor săi. Până la acest moment, reușește să nu-și depășească atribuțiile în domeniul politicii interne:

FĂCUT:- schimbarea butonului Ro în Md pe site-ul Președinției- scoaterea steagului UE de pe reședință- retragerea cetățeniei dlui Băsescu

PLAN:

- vopsirea gheretei din fața casei din culoarea albă în roșu aprins- schimbarea roților la tancurile-monument- băutul ceaiului cu dușmanii statului Republica Moldova

Mă ia groaza când îmi imaginez agenda acestuia pentru politica externă!”, a postat Leancă.

O altă reacție este cea a liderului politic, Andrei Nastase, care la fel și-a manifestat opinia în privința acestui Decret printr-o postare pe faceook.

„Președintele Dodon continuă să scindeze țara și cetățenii acesteia, antrenându-se în jocuri puerile, de esență pseudo-geopolitică. .

În loc să se adreseze instituțiilor internaționale de investigație cu solicitarea de a interveni și a aduce miliardele furate acasă, în loc să ceară alegeri anticipate pentru a schimba o putere compromisă iremediabil, urâtă de circa 90 la sută din concetățeni, în loc să ia atitudine față de majorarea galopantă a prețurilor și tarifelor, acesta și-a făcut de lucru și a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Motivarea gestului său nesăbuit și inoportun este pe cât de ridicolă, pe atât de gravă. Afirmând că retrage cetățenia lui Băsescu pentru că i-a fost acordată ilegal, Dodon se transformă în mod nepermis în instanță morală și de judecată”, a postat Nastase.

De asemenea, cu reacții au venit și foștii miniștri Șalaru și Sturza.

„Stimați prieteni, Dodon Igor, prezidentul Moscovei, recidiveaza în lupta sa cu tot ce înseamna România. Retragerea cetățeniei moldovenești președintelui Traian Băsescu este o mojicie. Îi recomand lui Dodon ca odată cu retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu să returneze, din banii proprii, ajutorul pe care acesta l-a oferit Republicii Moldova pentru construcția caselor din satele afectate în 2010 de inundații. Cred că este o oportunitate ca Dodon sa arate cât este el de statalist! Dar sa arate pe banii lui!”, a menționat Șalaru.

„Aplaudați ? Nu merita. Prezidentul lor Dodon este o simpla eroare istorică , născut in laboratoare obscure departe de Moldova...CC l-a "promovat" , "daruindu-le" băștinașilor alegeri directe spre bucuria stabilizatorilor. Sa se spele cu el pe cap!Băsescu? La experiența sa, este prea elegant ... Ar putea...dar nu acum...”, a postat Sturza.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal