VIDEO. Vezi cum acționează hoții de buzunare în piețele comerciale din Capitală

VIDEO. Vezi cum acționează hoții de buzunare în piețele comerciale din Capitală

Angajaţii Secţiei de combatere şi prevenire a infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiul Chişinău au ridicat şi examinat mai multe secvenţe a camerelor de supraveghere instalate în Piaţa agricolă din sectorul Centru al Capitalei, după ce au fost sesizaţi de către trei femei, cărora le-au fost furate portmoneele cu bani. 

În cadrul investigaţiilor demarate au fost fixate şi analizate acţiunile criminale ale hoţilor de buzunare. Astfel, o femeie în vârstă de 38 ani a devenit victima unei doamne necunoscute, după ce i-a furat din geantă portmoneul cu bani în sumă de 48 000 ruble ruseşti. Totodată poliţiştii au constatat că aceasta era însoţită prin mulţime de către doi indivizi, care i-ar fi asigurat protecţie în momentul comiterii furtului.

Tot pe teritoriul Pieţii agricole a sectorului Centru o tânără în vârstă de 29 ani, a fost ţinta a două femei, care i-au sustras din geantă portmoneul cu bani în sumă de 500 lei, în timp ce făcea cumpărături. Astfel una dintre ele împinge intenţionat potenţiala victimă, iar a doua bagă mâna în geanta deschisă.

Publicitate

O altă femeie în vârstă de 30 ani a devenit victima unei necunoscute, în timp ce se deplasa pe str. M. Varlaam din preajma pieţei, fiindu-i sustras din geantă portmoneul cu bani în sumă de 100 lei şi bijuterii din argint. Acţiunile făptaşei au fost surprinse de camerele de supraveghere. Imediat ce scoate portmoneul din geantă îşi schimbă direcţia de deplasare.

Cetăţenii care au recunoscut suspectele, sunt rugaţi să comunice informaţiile la numerele de telefon 0791 92 564 / 0691 50 993. Confidenţialitatea surselor este garantată de Poliţia Capitalei.

În această ordine de idei, cetăţenii sunt rugaţi să respecte următoarele recomandări:

- Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

- În cazul în care transportul public este aglomerat şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

- Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

- Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

- Nu uitați, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal