Două persoane au încălcat regimul de frontieră. Motivul: tentativă de tăiere ilicită a arborilor și vânătoarea păsărilor

Două persoane au încălcat regimul de frontieră. Motivul: tentativă de tăiere ilicită a arborilor și vânătoarea păsărilor

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Soroca” au reţinut două persoane care au încălcat regimul de frontieră, prin tentativă de tăiere ilicită a arborilor și practicarea vânatului ilegal.

În primul caz este vorba de un minor în vârstă de 17 ani, originar din raionul Florești, care este documentat pentru tentativă de tăiere ilegală a arborilor. Incidentul a avut loc în data de 02 ianuarie curent, în jurul orei 22:35, în apropierea satului Vărăncău, raionul Soroca. Organizând serviciul la supravegherea frontierei de stat, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Soroca” a acționat pentru stoparea unui mijloc de transport marca VAZ 2106, la volanul căruia se afla minorul. Cel din urmă a ignorat semnalul de a stopa și a continuat deplasarea spre satul Zaluceni, raionul Florești, însă din motive tehnice, automobilul s-a oprit. Conducătorul auto, împreună cu alți doi prieteni care se aflau în mașină, au abandonat mijlocul de transport și au fugit într-o direcție necunoscută.

Astfel, polițiștii de frontieră au sesizat imediat Inspectoratul de Poliție Florești, iar în scurt timp, şoferul implicat în incident a fost reținut. În cadrul investigațiilor, s-a constatat că indivizii, toți locuitori ai satului Zaluceni, raionul Florești, au avut intenția de a defrișa ilegal copaci din zona de frontieră.

Publicitate

Mijlocul de transport, precum și instrumentele care urmau a fi folosite pentru tăierea ilicită a arborilor, au fost ridicate de la fața locului, iar persoana escortată la inspectoratul de poliție pentru clarificarea circumstanțelor cazului dat și tragerea la răspundere conform legislației în vigoare. Pentru acțiunile ilegale întreprinse, suspectul riscă amendă în mărime de până la 3 000 de lei.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat pe 03 ianuarie curent, în jurul orei 15:00, pe malul râului Nistru. Astfel, în urma informației operative, parvenite în adresa ofițerului de investigație al sectorului, de la populația băștinașă, la fața locului s-a deplasat patrula mobilă pentu cercetări. În rezultatul verificării zonei de responsabilitate, a fost identificat un cetățean moldovean, în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în orașul Soroca, care deținea asupra sa o armă de vânătoare de model „TOZ-25” și 6 cartușe de calibrul 16 mm, fără drept de portarmă.

Întrebat de angajații Poliției de Frontieră care este scopul aflării sale cu arma în zona de frontieră, persoana reținută a declarat că intenționa să vâneze păsări sălbatice. Ulterior, bărbatul a fost transportat la sector și documentat pentru încălcarea regimului de frontieră și vânat ilegal. Dacă va fi găsit vinovat, acesta va fi pedepsit conform legislației în vigoare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal