Regina Elizabeth a II-a, „cât pe ce” să fie împușcată de propriul gardian

Regina Elizabeth a II-a, „cât pe ce” să fie împușcată de propriul gardian

Un fost gardian de la Palatul Buckingham a povestit pentru The Times un incident dintr-o noapte, în care i-a spus reginei Elizabeth a II-a că era cât pe ce să o împuște, scrie The Independent, citat de news.ro. 

Regina, în vârstă de 90 de ani, iese uneori să se plimbe în grădină, atunci când nu poate să doarmă, spune fostul gardian.

Într-o astfel de noapte, târziu, în timp ce patrula în perimetrul de securitate dinăuntrul zidurilor palatului, el a văzut o siluetă în întuneric.

Publicitate

Crezând că a prins un intrus care s-a strecurat în incinta reședinței regale la ora 3.00 dimineața, el spune că a strigat ”Cine este?”. Spre surprinderea lui, era chiar regina.

„La naiba, Majestate, cât pe ce să vă împușc”, i-ar fi spus el, instinctiv.

După ce și-a dat seama că nu tocmai acesta era tonul pe care să se adreseze suveranei, s-a așteptat să fie dat afară, a mărturisit el pentru The Times.

Însă regina și-ar fi asumat responsabilitatea pentru că l-a pus în această situație.„Totul este cât se poate de bine”, i-ar fi spus ea. „Data viitoare am să sun înainte, pentru ca să nu fiți nevoiți să trageți în mine”. Incidentul ar fi avut loc într-o zi lucrătoare la reședința reginei.

În 2013, prințul Andrew a fost, de asemenea, confundat cu un intrus și înfruntat de polițiști înarmați în timp ce se plimba prin grădină.

Poliția a anunțat că ofițerii nu au scos armele și i-a cerut scuze prințului, în contextul în care în ultimii ani au avut loc mai multe incidente în care intruși au pătruns în incintă.

În august, un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat imediat după ora 4.00, după ce a escaladat un gard. El a fost observat de ofițeri, incidentul fiind surprins de camere de supraveghere.

În mai, Denis Hennessy, 41, a escaladat un gard de sârmă ghimpată și s-a plimbat timp de aproape zece minute în incinta palatului, în timp ce regina, prințul Philip și prințul Andrew se aflau în reședință.

„Doamna este?”, a întrebat el în mai multe rânduri atunci când a fost prins de ofițeri.Anterior, în 2013, un bărbat a escaladat gardul împrejmuitor și a fost găsit către ora 22.00 în interiorul palatului, într-unul dintre saloanele de stat. Niciun membru al familiei regale nu se afla la Buckingham.

Acest nou incident este dezvăluit în contextul în care publicul este îngrijorat de starea sănătății reginei. Suverana nu și-a făcut prezența în public, timp de două săptămâni, în perioada sărbătorilor, din cauza unei răceli puternice.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal