Directorul general Jurnal Trust Media: La ora actuală nu există nici o datorie față de Skytower

Directorul general Jurnal Trust Media: La ora actuală nu există nici o datorie față de Skytower

Directorul general Jurnal Trust Media Andrian Gîțu susține că în prezent nu mai există nici o datorie pentru plata chiriei față de administrația Skytower. Aceasta din urmă, totuși, încearcă să urgenteze evacuarea Jurnal TV prin adresări în judecată.

Compania Capital Estate SRL care administrează și deține în proprietate Centrul International de Business Skytower susține că decizia de a rezilia Contractul de locațiune cu locatarul Jurnal de Chișinău Plus SRL (Jurnal TV/Jurnal Trust Media) a venit în strictă conformitate cu prevederile contractuale și legale, după mai multe negocieri și tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei.

Directorul general Jurnal Trust Media Andrian Gîțu a avut o intervenție telefonică în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la postul de televiziune Jurnal TV în care el a negat existența datoriilor invocate de administrația Skytower.

Publicitate

„Am citit acest comunicat și nici nu mă așteptam la altceva. Evident că s-a referit la un aspect comercial. Doar că există anumite elemente care dau de bănuit și anume că după șase ani de colaborare în care am găsit limbă comună cu proprietarul acestui sediu în care au fost vărsate drept plată pentru locațiune sume enorme, chiar și pentru R. Moldova. Noi ocupăm practic o pătrime din acest sediu și suntem cel mai mare chiriaș”, a declarat Andrian Gîțu.

„Pe 25 noiembrie ne-am trezit cu o notificare de evacuare, unde am fost rugați să părăsim sediul în cinci zile. Am fost în stare de șoc credeam că a fost o eroare de tipar. Era imposibil să o facem. O televiziune are nevoie de 3-6 luni pentru a-și schimba sediu. La insistența noastră acest termen a fost prelungit cu încă 30 de zile, până la 30 decembrie. Formal s-a invocat existența unei datorii, dar la ziua de 25 noiembrie când am fost notificat despre evacuare, acea restanță a fost achitată timp de trei zile. Deci pe 28 noiembrie nu a mai existat nici o restanță”, remarcă directorul general Jurnal Trust Media

El susține că restanțe de 5-15 sau 30 de zile au mai existat și în trecut. „Totuși, cu câteva luni în urmă acest contract a fost prelungit cu trei ani. Dacă exista o intenție de a întrerupe definitiv colaborarea, din cauza restanțelor sau că nu este satisfăcut de această relație ar fi putut să o spună clar la începutul lunii iunie.

Pentru a se asigura că evacuarea Jurnal Trust Media va avea loc într-un termen foarte strâns compania Capital Estate SRL în luna decembrie 2016 a depus o acțiune de evacuare în instanță. „Ea este pusă pe rol pentru 6 martie 2017. Recent, am aflat că a mai fost depusă o cerere de urgentare a acestei acțiuni, care anterior a fost respinsă. La ora actuală nu există nici o datorie față de Sky Tower, trebuie să achităm chiria doar pentru luna ianuarie”, a remarcat Andrian Gîțu.

Acesta a remarcat faptul că potrivit contractului semnat cu Skytower rezilierea unilaterală poate avea loc și pentru o întârziere de o zi. „Totuși, această situația nu s-a întâmplat până acum niciodată și nici nu am fost preavizat măcar. Erau relații normale ca să ne trezim că a fost invocat acest moment. Codul Civil presupune un preaviz de trei luni pentru evacuarea locatarului, indiferent de situație, atunci când este reziliat unilateral contractul”, a declarat directorul Jurnal Trust Media.

Amintim că Jurnal TV a fost obligat să părăsească sediul în 35 de zile, după ce Compania Capital Estate SRL a invocat existența unor datorii neachitate pentru chirie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal