Înainte de a începe conferința de presă, șefa-adjunct a „Spațiilor Verzi”, Galina Leahu, a venit cu un îndemn către presă. „Ar fi foarte bine înainte de a reacționa, să fiți documentați. Contează cum aduceți informația la urechile oamenilor. Eu înțeleg că orașul Chișinău este unul dintre cele mai verzi orașe din zona noastră. V-ați obișnuit să avem un spațiu verde imens și atunci când tăiem un copac toată lumea face mare gălăgie. Dar noi avem restanțe la curățirile sanitare ale arborilor, am întârziat cu vreo 10-20 de ani”, a spus Leahu.
Adjuncta întreprinderii a menționat că defrișării vor fi supuși arborii de pe străzile Ștefan cel Mare, Veronica Micle, Mihail Kogălniceanu, Mitropolitul Varlaam, Alexei Sciusev și Mihai Eminescu.
„Pe Ștefan cel Mare nu e vorba despre tăieri pentru reconstrucția bulevardului, ci despre arborii care prezintă pericol pentru cetățeni și pietoni. Recent, repetat, de comun acord cu Moldsilva, a fost estimat fiecare copac. Urmează să fie defrișați 256 de arbori, iar 274 vor fi supuși curățirii. În locul lor, programăm plantări de arbori tineri”, a mai adăugat Leahu.
Poziția ei a fost susținută și de vicedirectorul Moldsilva, Alexei Palancean. „Orice organism are evoluție de creștere. Majoritatea arborilor care acum se defrișează au fost plantați în anii 1960. Se referă la centrul Capitalei, Botanica de jos, șoseaua Hâncești și altele. Acești copaci au ajuns la nivelul degradării și ei trebuie schimbați”, a spus specialistul.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.