Statele nordice domină primele poziții ale clasamentului Bloomberg Innovation Index 2017 realizat pe baza indicatorilor precum cheltuielile pentru cercetare, cheltuielile pentru dezvoltare și concentrarea companiilor de tehnologie, transmite Agora.
Coreea de Sud rămâne pe primul loc, din 50 de țări incluse în clasament, grație poziției sale de lider mondial în așa domenii precum: cercetare și dezvoltare, producție cu valoare adăugata mare, învățământ superior și activitatea în domeniul brevetării.
Locul doi este ocupat de Suedia care-și datorează creșterea în clasament îmbunătățirii producției cu valoare adăugată mare. Aceasta este urmată de Germania și Elveția. Top 5 este încheiat de Finlanda care a sărit două locuri în mare parte datorită creșterii companiilor high-tech în țară.
Țara care cel mai mult a pierdut în clasamentul din acest an este Rusia. După o perioadă îndelungată de sancțiuni și prețuri reduse la resurse energetice, Rusia a căzut 14 poziții, până pe locul 26. Astfel, au avut de suferit scorurile obținute de această țară la indicii productivitate și producție cu valoare adăugată mare.
Japonia, unde yenul încearcă să se recupereze după aproape doi ani de depreciere, a căzut de pe locul 4 pe locul 7. SUA au pierdut o poziție până pe locul nouă, în timp ce Israelul a urcat o poziție până pe locul 10. China și-a păstrat titlu de cea mai bine clasată economie emergentă și a ocupat locul 21, grație îmbunătățirii sistemului de învățământ secundar și profesional superior.
Vecinele Republicii Moldova, Ucraina și România au ocupat locurile 42 și 38 respectiv.
Deși primele clasamente realizate de Bloomberg includeau peste 200 de economii, din cauza lipsei de date pentru cel puțin șase din șapte indici evaluați, publicația a decis să reducă topul la primele 78 de economii inovatoare, iar în această ediție la 50.
Vezi și aceste știri

Ședință de urgență: Apă-Canal se va adresa instituțiilor statului, în contextul deconectărilor de energie electrică

PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)

Primul în Moldova, amendat cu 27 de mii de lei pentru lipsă de imparțialitate și bună-credință
Advertoriale

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe

Grupul ProCredit se alătură Alianței Bancare Net-Zero şi se angajează să stabilească obiective de reducere a emisiilor, cu ajutorul Standardului Net-Zero al inițiativei „Obiective bazate pe știință”
