Noile imagini publicate de NASA dezvăluie modul în care arată aterizarea pe o planetă extraterestră. Scenele deşi par desprinse dintr-un film Sci-Fi, au fost filmate acum 12 ani de către proba Huygens pe Luna lui Saturn, Titan, scrie descopera.ro.
Înainte ca proba Cassini a NASA să realizeze cele mai detaliate imagini asupra planetei Saturn, companionul său Huygens a rămas să studieze una dintre cele mai mari Luni ale plantei Titan, cunoscut şi ca geamănul toxic al Pământului, informează Daily Mail.
Filmarea a fost publicată de NASA pentru a marca finalul misiunii Cassini, deoarece sonda va porni într-un zbor de autodistrugere în septembrie 2017.
Huygens este un proiect al Staţiei Spaţiale Europene care a călătorit alături de Cassini până la planeta Titan. Cele două sonde s-au despărţit în ajunul Crăciunului în anul 2004. Imaginile au fost realizate cu ajutorul unei camere instalate pe Huygens. ,,Acum 12 ani, o probă a ajuns într-o lume roşiatică de la marginea sistemului solar, marcând cea cea mai îndepărtată aterizare a unei probe,'' afirmă Jim Green, director al ştiinţei planetare din cadrul NASA.
Luna lui Saturn este unul dintre cele mai interesante locuri care pot fi studiate când vine vorba de viaţă extraterestră. Luna cu lacurile şi norii săi din hidrocarburi este singurul loc din sistemul nostru solar, în afară de Pământ, cu un ciclu al vremii activ, unde ploile erodează formele de relief. Titan seamănă cu o versiune îngheţată a Pământului de acum miliarde de ani, înainte ca viaţa să se dezvolte.
După 20 de ani petrecuţi în spaţiu, Cassini se apropie de sfârşit din cauza lipsei combustibilului.
Vezi și aceste știri

„N-a mâncat lupul iarna”: Cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii Gerar

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
