Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, nu s-a prea interesat de soarta inițiativei sale legislative după vot. „Noi ne-am făcut datoria, am votat, mai departe nu știu. Bănuiesc că după ce mai mulți funcționari s-au mutat din clădirea Ministerului Agriculturii, acolo s-au eliberat spații care pot fi utilizate drept birou”, a spus Sergiu Sîrbu pentru Agora.

Întrebat ce va face fostul șef al statului în noul său birou, Sîrbu a avut anumite presupuneri. „Bună întrebare. Legea nu prevede cu ce se va ocupa fostul președinte, dar noi ne-am dori ca el să aibă o activitate obștească intensă. Ar putea să se vadă acolo cu foștii președinți”, a declarat democratul.

El ne-a spus că nu știe ce reacție a avut ex-președintele la acest proiect de lege, însă a comunicat că de implementarea lui s-a ocupat Cancelaria de Stat.

Consultant principal Direcția comunicare și protocol al Cancelariei de Stat, Gheorghe Rîciu, ne-a confirmat că ex-președintele Timofti are un birou în sediul Ministerului Agriculturii. „Este un oficiu la etajul șase”. 

Conform unui material semnat de ProTV, biroul lui Timofti se află pe etajul unde anterior au fost birourile angajaților ANSA, iar fostul șef al statului nu a trecut încă prin noul său birou.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!