Avocații lui Renato Usatîii solicită reprimarea măsurii de arest față de clientul lor și anularea intentării dosarului penal pe cazul tentativei de omor. „Am prezentat mai multe documente care confirmă poziția noastră. Procurorul a prezentat materialele din dosarul penal. Totuși, instanța nu a oferit acces către aceste materiale până când ele nu vor fi examinate și va fi decis la care din ele vom avea acces. Din acest motiv a fost amânată ședința de judecată”, a declarat avocatul lui Renato Usatîi. 

Procurorul a fost obligat la ședința precedentă de judecătorul de instrucție să prezinte materialele cauzei penale care au servit ca bază la începerea urmăririi penale pe acest caz.

„Materialele respective au fost prezentate în instanța de judecată. Partea apărării a prezentat anumite materiale suplimentare, care reprezintă anumite răspunsuri parvenite din România. Nu cunoaștem referitor la ce caz, fiindcă nu este explicit. Colegii din România fac referire la confidențialitatea urmăririi penale și nedivulgarea datelor pe care le au în gestiune. Totuși, consider că dovezile sunt întemeiate și voi avea câștig de cauză.”, a declarat procurorul care instrumentează cazul.

Instanța de judecată a decis să amâne ședința de judecată pentru 10 februarie 2017 pentru a examina materialele prezentate.

Ilian Cașu, reprezentant al Partidului Nostru susține că „este un dosar fabricat și unul politic. Noi considerăm că procurorul prezintă niște invenții. Este o răfuială a celui care este stăpânul statului R. Moldova, Vladimir Plahotniuc contra oponentului său politic Renato Usatîi, fiindcă nu poate să-l devanseze în cadrul lega”, susține acesta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!