Astfel, una dintre primele afirmații despre anularea Acordului de Asociere a fost rostită în martie 2016. „Noi considerăm că Acordul de Asociere cu UE a fost semnat în condiții neavantajoase pentru RM”, spunea atunci încă liderul PSRM la televiziunea publică.

În toamnă, Dodon declara pentru Agora: „Niciodată nu am fost un antieuropean și nu voi fi. PSRM pledează pentru anularea Acordului de Asociere și nu-și va schimba poziția. Președintele țării nu are atribuții pentru acest lucru. Sunt sigur că va fi un Referendum în ce privește vectorul geopolitic”.

Au urmat „Consider că semnarea Acordului de Asociere cu UE a fost o mare greșeală” pentru publicația rusă Izvestia și apoi „Nu putem să ne permitem să întrerupem colaborarea cu Uniunea Europeană, să anulăm Acordul de Asociere cu UE” - penru Interfax, la interval de o săptămână.

Pentru mai multe detalii, urmăriți video de mai sus. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!