Procurorii au anihilat o grupare criminală specializată în furturi şi tâlhării

Procurorii au anihilat o grupare criminală specializată în furturi şi tâlhării

Şapte tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 27 de ani, domiciliaţi în capitală şi raionul Criuleni, membri ai unui grup criminal specializat în comiterea atacurilor tâlhăreşti şi furturilor din locuinţe, au fost reţinuţi recent de oamenii legii. Şase dintre ei au fost anterior judecaţi pentru infracţiuni similare şi comercializarea drogurilor.

Pe parcursul la o lună de documentare, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Cauze Speciale şi ofiţerii Direcţiei Inspectoratului Naţional de Investigaţii, de comun cu Direcţia Generală Urmărire Penală a IGP, au stabilit că membrii grupului au săvârşit timp de patru luni, trei tâlhării şi cinci furturi din locuinţe. Aceştia, aveau fiecare roluri bine determinate, fiind conduşi de către lideri criminali care îşi ispăşesc la moment pedeapsa în instituţiile penitenciare din ţară. Potrivit procurorilor, suspecţii au pătruns în locuinţele victimelor din oraşele Orhei, Căuşeni, Chișinău, Cantemir, Basarabeasca şi Ştefan Vodă, prin forţarea geamurilor. Ajunşi în locuinţe, suspecţii ameninţau victimele cu o armă, un cuţit şi un electroşoc cu care electrocutau persoanele, după care le imobilizau cu un cablu şi peliculă adezivă. Suspecţii sustrăgeau bijuterii din aur, mijloace băneşti şi alte obiecte de valoare. Lucrurile sustrase erau comercializate pe teritoriul municipiului Chişinău, de asemenea, o bună parte din bani şi bunurile de preţ dobândite în urma activităţii criminale, erau distribuite între membrii grupării. Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, inclusiv cu antrenarea angajaţilor BPDS „Fulger” forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe obiecte care au fost folosite la comiterea infracţiunilor. Suma prejudiciilor a fost estimată la peste 200 mii de lei.

Suspecţii şi-au recunoscut vina parţial, fiind reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare de la 8 la 10 ani. Actualmente, se întreprind acţiunide urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii pentru localizarea şi reţinerea a încă doi membri ai grupului. La fel, se întreprind măsuri în vederea stabilirii implicării suspecţilor reţinuţi la comiterea altor infracţiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal