Compania Zorile anunța că va inaugura în luna decembrie 2016 centru comercial cu o suprafață de câteva mii de metri pătrați. Acesta urmează să fie dat în exploatare la finele anului curent cu denumirea de Zity MALL. 

Ulterior, deschiderea a fost amânată pentru 2017, fără să fie anunțat motivul acestei decizii. 
Una din cauze puteau fi problemele legate de înregistrarea brandului, când Direcția mărci şi design industrial de la AGEPI a respins solicitarea de a înregistra brandul Zity pentru clasele 35 - publicitate, gestiunea afacerilor comerciale și 36 - asigurări, afaceri financiare, afaceri imobiliare.  

În motivație se indică similitudinea cu marca națională Citi, care aparține companiei internaționale Citigroup Inc. din New York, precum și brandul Citty al cărui titular este Călin Vieru. 

Cazul a ajuns la Comisia de Contestații a AGEPI, care a anulat decizia Direcției mărci şi design industrial de respingere a cererii de înregistrare a mărcii verbale „Zity” și a acceptat înregistrarea mărcii conform limitării propuse de solicitant, și anume, pentru serviciile „afaceri imobiliare” din clasa 36.

„La momentul actual dosarul este în lucru la Comisia de Contestații și se află în procedură de verificare a hotărârii motivate, după care urmează semnarea și expedierea hotărârii. Doar după finalizarea procedurilor în cadrul Comisiei, dosarul va fi transmis în Direcția mărci şi design industrial pentru continuarea procedurilor. Astfel, în termen de o lună din momentul transmiterii se va acorda numărul corespunzător de înregistrare al mărcii în Registrul național al mărcilor”, se menționează în comentariu AGEPI oferit la solicitarea redacției AGORA.

În ultimele postări de pe pagina de Facebook, ZityMall se anunță că deschiderea centrului comercial este tot mai aproape, iar internauților li se propune să aleagă cel mai potrivit design al fațadei. Totuși, încă nu a fost indicată data deschiderii mall-ului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!