<iframe src="http://unimedia.info/video/5941/620" frameborder="0" width="650" height="370"></iframe>
„Investiția este făcută de mine personal, cu părere de rău. Încerc să atrag și alți investitori, fiind că au fost antrenate resurse creditare. Creditele sunt destul de mari. Investiția ajunge la un milion de euro. Pentru Republica Moldova investiții de genul acesta, mai ales în domeniul culturii, sunt destul de anevoioase și riscante. Am eu experiență în afaceri, dar acest complex-etno cultural este relativ nou pentru mine. Da, s-au mai făcut festivaluri, dar nu s-a deschis așa o zonă amenajată pentru organizare de evenimente”, a declarat proprietarul Centrului Cultural Vatra, Nicolae Avram.
Potrivit planului de afaceri, investițiile urmează a fi recuperate în câțiva ani. „Atunci când se face o investiție, se face și un business plan. În planul nostru este indicat că vom recupera investițiile în minim cinci ani de zile. Dacă vom organiza corect evenimentele, sper să recuperăm investițiile și în patru ani de zile”, a mai declarat omul de afaceri.
Totodată, el a menționat că Centrul Cultural Vatra, care a gestionează acest complex, a încheiat parteneriate cu mai mulți agenți economici pentru a pune la dispoziția clienților diferite mărfuri, inclusiv alimentare. În același timp, Nicolae Avram a specificat că nu este stabilită nicio taxă pentru meșterii populari.
Complexul etno-cultural este situat la 30 km de Chişinău, pe un teritoriu de 10 hectare între Chișinău și Ungeni. Acesta a fost deschis publicului la 28 iunie, atunci când a avut loc Festivalul Medieval. Până la finele anului, programul acestui complex cuprinde și alte festivaluri, între care Festivalul Etno-Balcanic , Festivalul Etno-Cultural ,,Paradisul Toamnei”, precum și Festivalul Etno-Folloric ,,Satul de Crăciun”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.