Potrivit Newsmaker.md, compania de stat Loteria Națională a Moldovei, care a primit monopol pe drepturile la businessul jocurilor de noroc din țară, va trece în gestiunea Agenției Proprietății Publice. Totodată, cei de la Ministerul Finanțelor afirmă că „Loteria” nu va fi privatizată. 

La Ministerul Finanțelor au explicat decizia prin Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Potrivit acestei legi, aflarea unor societăți pe acțiuni de stat în subordinea directă a Ministerului Finanțelor este contrară legii. 

Amintim că „Loteria Națională a Moldovei” a primit, la finele anului trecut, monopolul pe jocurile de noroc din țară. Parlamentul a decis că jocurile de noroc vor fi sub stricta supraveghere a Ministerului Finanțelor. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!