Partidul lui Șalaru ar putea fuziona cu formațiunea Anei Guțu. În PUN s-ar putea regăsi și Călin Vieru

Partidul lui Șalaru ar putea fuziona cu formațiunea Anei Guțu. În PUN s-ar putea regăsi și Călin Vieru

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, spune că noua sa formațiune - Partidul Unității Naționale - ar putea fuziona cu Partidul „DREAPTA” condus de asemenea de o fostă liberală, Ana Guțu. Șalaru a mai spus că grupul de inițiativă privind crearea PUN va fi prezentat peste două săptămâni, iar dacă formațiunea sa va fi unionistă sau nu va decide congresul. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Punctul de AZi” de la TVR Moldova. 

Potrivit lui Șalaru, partidul său nu este creat „pentru deputați sau miniștri”. Întrebat dacă aștaptă să i se alăture alți deputați, primari sau funcționari liberali, Șalaru a răspuns că rămâne la discreția lor.

„Dacă vor să se alăture - poftim. Eu astăzi în calitate de șef al grupului de inițiativă nu caut personalități pe care să-i pun la baza partidului. Vor adera cei care doresc, în baza convingerilor personale. Eu nu le-am lansat invitația. Cred că partidul are mai puțin nevoie de primari sau deputați, fiindcă ei nu vin cu un bagaj pozitiv”, crede Șalaru.

Totodată, fostul ministru spune că nu e sigur dacă partidul va fi sau nu unul unionist. „Eu sunt unionist, dar sunt și membri neunioniști. Va decide congresul. Unirea nu o fac eu, nu o face Ghimpu, nu face un anumit cetățean. Pentru unire trebuie să existe condiții. Trebuie să lipim un milion de afișe pe garduri cu „haideți să ne unim cu România” sau să creăm condiții?”, s-a întrebat retoric Șalaru.

Potrivit fondatorului PL, omul de afaceri Călin Vieru și-a exprimat dorința de a fi parte a viitorului partid, iar unii membri PLDM ar fi gata să adere și ei. Totodată, Șalaru pare a fi aproape convins că partidul său și Partidul „DREAPTA” vor fuziona.

„Am rămas în relații bune cu Ana Guțu, vom vedea dacă vom fuziona cele două partide. Sunt sigur că noi ne vom înțelege și voi propune și altora să ni se alăture, să facem un partid prin absorbție”, a mai spus Anatol Șalaru.

Amintim că Anatol Șalaru a anunțat despre crearea unei proprii formațiuni după un conflict iscat între el și Mihai Ghimpu. Șalaru a spus, în repetate rânduri, că el și-a dorit reformarea PL-ului, însă Ghimpu s-a opus acestei intenții.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal