Cel puțin așa arată datele studiului privind „Atitudinea tinerilor din Republica Moldova față de procesul electoral”, efectuat în 11 localități din raioanele Hâncești, Drochia, Râșcani și municipiul Chișinău în perioada 16 decembrie 2016 - 23 ianuarie 2017.
Potrivit studiului, tinerii au participat într-o proporție mică la ultimul scrutin electoral - cel prezidențial din noiembrie 2016. Astfel, mai mult de jumătate dintre tineri nu sunt interesați de situația socio-politică din republică.
Respondenții au fost rugați să răspundă la mai multe întrebări, de la cele deschise până la întrebările unde puteau prioritiza.

Dintre instituții, tinerii moldoveni au cea mai mare încredere în biserică, urmată de instituțiile de învățământ și primăria. În același timp, partidele politice și instituțiile de stat se bucură de un nivel înalt de neîncredere.

Sursele de informare indicate cel mai des sunt televizoarele și rețelele de socializare.

Atunci când vine vorba de factori care le influențează decizia de vot, tinerii cred cel mai mult în programele și promisiunile politicienilor.

Întrebați ce opinii contează mai mult pentru ei în cadrul unei discuții politice, tinerii au indicat propria părere.
Foto: capturi privesc.eu
Studiul a fost realizat de către compania IData - Date Inteligente în cadrul proiectului ProDEM, implementat de Hilfswerk Austria International cu sprijinul Agenției Austriece de Dezvoltare și Fundației ERSTE, Austria.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.