Au fost lansate concursurile Marca comercială a anului 2016 și Premiul pentru realizări în domeniul calității 2016

Au fost lansate concursurile Marca comercială a anului 2016 și Premiul pentru realizări în domeniul calității 2016
Foto: agepi.md

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) anunță lansarea concursurilor Marca comercială a anului 2016 și Premiul pentru realizări în domeniul calității 2016.

Anunțul privind lansarea concursurilor a fost făcut de Directorul general AGEPI, Octavian Apostol și președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată pe 17 februarie curent.

La concursul „Marca comercială a anului 2016” pot participa întreprinderi și organizații cu diverse forme de proprietate, persoane juridice înregistrate în Republica Moldova, precum și persoane fizice care produc bunuri materiale și/sau prestează servicii pe teritoriul țării. La concurs se admit doar mărcile comerciale (naționale și străine) care la momentul depunerii cererii de participare sunt înregistrate și valabile pe teritoriul Republicii Moldova, conform legislației în vigoare.

Mărcile se depun la concurs și se examinează la următoarele nominalizări: Marca comercială „Aprecierea consumatorilor”, „Marcă locală”. Conform criteriilor de profesionalism: „Debutul anului”, Marca comercială „Export”, Marca comercială „Inter”, Marca comercială „Favorita anului”, „Marca comercială responsabilă social”, „Marcă consacrată”, Nominalizarea „Rebranding”, Nominalizarea închisă „Reputație și încredere”.

Participanții la concurs vor concura pentru premiul mare - Mercuriul de Aur, medaliile de aur, de argint și de bronz la cele 9 nominalizări ale concursului.

În scopul stimulării participării la concurs a mai multor întreprinderi mici și mijlocii care dețin mărci comerciale proprii, organizatorii oferă o reducere de până la 50% din taxa de participare la concurs și reduceri de 20% pentru o listă de servicii prestate de Camera de Comerț și Industrie, cum ar fi promovarea ofertelor comerciale, participarea la expoziții și misiuni economice, eliberarea certificatelor de origine etc.

De asemenea, participanții înscriși la concurs beneficiază de un set de facilități din partea Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, și anume: organizarea seminarelor/trainingurilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații participanților la concurs, promovarea mărcilor laureate ale concursului în publicațiile AGEPI, consultanță gratuită la înregistrarea mărcilor și servicii de prediagnoză a proprietății intelectuale.

În cadrul conferinței de presă, organizatorii au anunțat reducerea taxei de participare la concursul „Marca comercială a anului 2016” cu 50 %.

Concursul „Marca comercială a anului” a fost inițiat în anul 2003 și are drept scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune mărci de pe piața autohtonă, precum și remarcarea celor mai competitive întreprinderi din Republica Moldova.

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” care are drept scop de a identifica companiile ce au implementat cu succes managementul calității și promovează abordările moderne ale calității, este la cea de a III-a ediție, fiind lansat în 2014 de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Centrul Național de Acreditare, Institutul Național de Metrologie, Institutul Național de Standardizare și Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Premiul este acordat anual pe bază de concurs companiilor și organizațiilor cu diverse forme de proprietate, persoane juridice/fizice înregistrate în Republica Moldova, care produc bunuri materiale și/sau prestează servicii pe teritoriul țării, pentru obținerea unor rezultate semnificative în domeniul calității produselor și serviciilor, asigurarea siguranței acestora, precum și pentru punerea în aplicare a managementului calității.

La concurs pot participa întreprinderi micro și mici cu numărul angajaților până la 49 pers. și suma anuală a veniturilor de la vânzări până 25 milioane de lei; întreprinderi medii cu numărul angajaților de la 49 până la 249 persoane și suma anuală a veniturilor de la vânzări până 50 milioane lei; întreprinderi mari cu numărul angajaților peste 249 (cu excepția întreprinderilor pe poziții monopol naturale) și suma anuală a veniturilor de la vânzări mai mult de 50 milioane lei și desigur întreprinderile pe poziții monopol naturale și cele declarate dominante pe piețe relevante, conform prevederilor legale.

Participanții vor fi premiați după unele criterii, cum ar fi obținerea rezultatelor performante de o calitate înaltă; creșterea valorii create pentru consumator; gestionarea activității bazată pe orientare strategică, stimulare și responsabilitate; crearea parteneriatelor; promovarea creativității și inovației; managementul procesual; obținerea succeselor cu ajutorul personalului; promovarea creativității și inovației și desigur responsabilitate pentru dezvoltare durabilă. Marele premiu al concursului este „Zeița calității".

În cadrul conferinței de presă, organizatorii au anunțat reducerea taxei de participare la concursul „Marca comercială a anului 2016” cu 50 %. 

Câștigătorii concursurilor vor fi premiați pe data de 8 iunie 2017, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc.

Reamintim că, pentru titlul de „Marca comercială a anului 2015” au concurat 60 de mărci comerciale înregistrate pe piața Republicii Moldova. Cele mai multe cereri de participare au fost depuse pentru nominalizările „Favorita anului" și „Aprecierea consumatorului". La concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității", ediția a II-a, au luat parte 30 de agenți economici.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Liderul chinez recunoaște că politica zero COVID a provocat proteste și sugerează relaxarea regulilor, potrivit unui oficial UE

Liderul chinez recunoaște că politica zero COVID a provocat proteste și sugerează relaxarea regulilor, potrivit unui oficial UE

UE convine asupra unui plafon de 60 dolari/baril pentru petrolul rusesc

UE convine asupra unui plafon de 60 dolari/baril pentru petrolul rusesc

11 mii de familii din R. Moldova folosesc electricitatea pentru încălzirea locuințelor. Compensațiile acestora vor fi calculate în baza unui plafon majorat

11 mii de familii din R. Moldova folosesc electricitatea pentru încălzirea locuințelor. Compensațiile acestora vor fi calculate în baza unui plafon majorat

Advertoriale
Bucătarii din Moldova au câștigat Cupa de Aur, la Campionatul Mondial de Gastronomie

Bucătarii din Moldova au câștigat Cupa de Aur, la Campionatul Mondial de Gastronomie

Nikos Vertis este pregătit să încânte Moldova în concertul său live (VIDEO)

Nikos Vertis este pregătit să încânte Moldova în concertul său live (VIDEO)

Mii de copii din toată Republica au fost informați despre regulile de circulație rutieră

Mii de copii din toată Republica au fost informați despre regulile de circulație rutieră

EMISIUNI
 • DESCIFRAT| Strategia Securității Alimentare 2023-2030: Ce capacitate are R. Moldova să-și acopere necesarul de produse de bază, ce importăm și cum ne afectează crizele (VIDEO)
  DESCIFRAT| Strategia Securității Alimentare 2023-2030: Ce capacitate are R. Moldova să-și acopere necesarul de produse de bază, ce importăm și cum ne afectează crizele (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII| Pictor: „Artistul poate și trebuie să nu fie flămând și sărac” (VIDEO)
 • PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
 • Prepare for Future #11, Marcela Lefter - Viitorul energetic al Moldovei și al întregii planete
 • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
Cele mai populare
 • 1
  Cum au fost calculate gradele de vulnerabilitate energetică? S-au urmat trei pași
 • 2
  Cum se aplică compensațiile pentru cei cu consum „zero” sau foarte mic de energie în anul trecut. Spătari: Căutăm soluția
 • 3
  Prețul primei de asigurare medicală în formă fixă ar putea crește de trei ori. Cine poate beneficia de reduceri și cât vor achita salariații
 • 4
  Deputatul Dan Perciun și ministrul Marcel Spatari, despre compensațiile la energie: Bugetul e de 5 miliarde, iar înregistrările numără 700 mii de familii (LIVE)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.