Potrivit unui clip promoțional publicat de o agenție guvernamentală, orașul Dubai va avea începând cu luna iulie un nou serviciu pentru transport de pasageri, asigurat pe calea aerului cu ajutorul unei flote de Drone „auto-pilotate”.

Vehiculul de zbor este eHang184, o un model de dronă proiectat și construit în China, capabil să transporte un singur pasager cu greutate de până la 100 Kg, atingând o viteză maximă de 160 Km/h. Vehiculul de zbor cu propulsie electrică are o autonomie de 50 km, sau 30 minute de zbor.

Noua dronă eHang184 este folosită deja deasupra orașului Dubai, oferind curse demonstrative pentru presa locală. Însă potrivit Dr. Steve Wright, lector la Universitatea West of England și expert în sisteme de aviație, adevărata provocare nu este introducerea unui serviciu de transport funcțional, ci asigurarea acestuia în condiții de siguranță folosind vehicule de zbor care oferă redundanță în eventualitatea apariției unor defecțiuni.

Cât despre modul de folosire, pasagerii vor putea introduce adresa dorită în computerul de bord folosind un ecran cu interfață tactilă, vehiculul de zbor decolând automat către destinația selectată. Examinate de autoritatea pentru aviație civilă din Dubai, dronele coordonate dintr-un centru de comandă folosind rețeaua 4G de internet mobil aleg traseul optim de parcurs și revin automat la bază după fiecare cursă, pentru reîncărcarea acumulatorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!