Potrivit procurorilor, în după amiaza zilei de 17 februarie 2017, un grup de 13 persoane au intra pe teritoriul unei întreprinderi din comuna Stăuceni având intenția de a distruge bunurile și a ataca personalul. Ulterior, a parvenit și o informație la 902 că a fost depistat cadavrul unui bărbat în apropiere de o stație de alimentare, scrie realitatea.md.

„S-a constatat că în comuna Stăuceni, pe teritoriul unei întreprinderi un grup de persoane a intrat ilegal și a încercat să pătrundă în sediul acestei întreprinderi. Erau agresivi, în jur de 13 persoane care au venit la fața locului cu patru automobile, s-au deplasat organizat, au aplicat violența în privința angajaților acestei întreprinderi, au deteriorat bunurile care aparțineau inclusiv ușile și alte bunuri care erau pe teritoriu”, a menționat procurorul municipiului Chișinău, Igor Popa.

 

Potrivit acestuia, directorul întreprinderii s-a baricadat la etajul doi și a apelat la numărul 902. „În situația în care mai multe persoane au continuat atacul și erau foarte violente, persoana respectivă a aplicat arma, un pistol de model CZ, care era deținut legal de către el, și a efectuat în jur de 7 împușcături în direcția persoanelor care atacau. În rezultat atacatorii s-au retras, au plecat de la fața locului cu aceleași automobile cu care au venit. A fost depistat cadavrul unui dintre ei, iar ulterior încă două persoane s-au adresat la spitalul de urgență cu plăgi cauzate prin împușcături din arme de foc”, a mai spus Popa. 

Oamenii legii au stabilit că persoana decedată se află în vizorul organelor de drept de mai mult timp, având peste zece condamnări anterior pentru acțiuni violente, circulația ilegală de substanțe narcotice și sustrageri, iar acum câteva luni a fost eliberat din detenție. Totodată, una dintre persoane care s-a adresat ulterior în instituția medicală cu plagă are mai multe antecedente penale, și la fel se afla în vizorul organelor de drept.

Până în prezent au fost identificate patru persoane din grupul celor 13 atacatori, iar toate cele întâmplate au fost înregistrate de camerele de supraveghere, imaginile video fiind ridicate de la fața locului.

„O mare parte din informații relevante sunt preluate din aceste imagini și ne permite să concluzionăm că, în primul rând, a fost o acțiune organizată a acestor persoane, proprietarul a întreprins toate măsurile pentru a se apăra și, cel puțin la moment, se pare că aplicarea armei de foc a fost necesară pentru apărare”, consideră procurorul municipiului Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!