Domnica, simt că ai de spus lumii o poveste frumoasă, care a început odată cu stabilirea ta în Italia. Cum a început „relația” ta cu această țară. Prin ce te-a cucerit Parma?
Totul a început într-o zi călduroasă de iulie, 2002, când m-am decis să întorc pagina și să plec.
Am ales Parma, fiindcă aici aveam o personă dragă de familie, la început nu a fost ușor, dar încetul cu încetul m-am stabilit. Parma este un oraș minunat, cu oameni dragi și foarte respectuoși. Inițial am muncit în familii la făcut menaj și am ținut companie bătrânilor.
Apoi, am lucrat 6 ani în calitate de vânzătoare la un magazin de fructe și legume, am reușit să capăt încrederea proprietarului și așa am devenit responsabilă de magazin.
Directorul început să mă trimită pe mine la baza angro pentru a face cumpărătura pentru magazin. Acolo am și cunoscut o persoană splendidă, care m-a cerut în căsătorie după 6 luni.
Vrem să te felicităm pentru o afacere de familie care se bucură de succes încă din 2013. Cum a venit ideea deschiderii unui magazin de vegetale la Parma și care sunt responsabilitățile tale în acest business?
După căsătorie, nu munceam, deoarece situația financiară îmi permitea să stau acasă, nu-mi lipsea nimic, dar stând așa, mă plictiseam, pentru că am lucrat tot timpul nu puteam sta locului.
Am menținut relațiile cu foștii clienți și de fiecare dată când ne vedeam, toți îmi ziceau: Domnica, de ce nu deschizi un magazin de fructe și legume?? Soțul meu avea deja o bază a lui și îmi era și mai ușor.
Rolul meu în activitate este de administratoare, dar și de vânzătoare.Ghereta noastră este una din cele mai renumite din Parma. Am obținut calificarea pentru produsele noastre proaspete, care vin în fiecare zi și nu stau nicio zi în frigider.
Plus la aceasta, 80% din produse sunt aduse din Sicilia, unde vegetalele sunt mai gustoase și mai calitative pentru aerul și clima de mare.
Ce succese ați reușit să atingeți în acest răstimp? Cine face parte astăzi din clientela voastră?
Majoritatea clienților sunt „Parmigiani” (locuitorii din Parma), printre care familiile Bormioli și Barilla, care dețin o fabrică de paste. Și angajații primăriei sunt clienții noștri.
Am obținut de 3 ori am titlul de cel mai frumos butic de la Parma.
Italienii sunt cu siguranță un popor care se alimentează select și sănătos. Ce vegetale vindeți în Italia și nu se regăsesc nici într-un fel pe piața din Republica Moldova?
Desigur, clienții noștri mănâncă foarte multe fructe și legume. Comercializăm o mulțime de vegetale care sunt foarte gustoase și benefice pentru organismul nostru. Cime di rappa (Brassica rapa ), erbette, cavolo nero (varză negră), puntarelle și multe altele nu se regăsesc în Republica Moldova.
Citiți continuarea pe Ea.md.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.