Deputații Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Igor Vremea, Cornel Padnevici și Roman Boțan au venit cu un proiect legislativ de liberalizare a capitalului, care a fost votat în prima lectură de Parlament. Prin această lege, moldovenii vor putea declara capitalul care le aparține, dar pe care înainte îl scriau pe alte persoane sau nu-l declarau deloc. 

Această inițiativă a fost criticată de partenerii internaționali, opoziție și în societatea civilă. 

„În acest proiect sunt este prevăzută amnistia fiscală, ceea ce înseamnă că cei care au datorii la stat li se iartă penalitatea și aici nu este nimic rău. Foarte mulți au datorii la stat, care u primește nimic. Penalitatea crește și suma se adaugă. Ceea ce ține de legalizarea capitalului, noi din start am spus că nu suntem de acord”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TV 21.

El mai adaugă faptul că „această Lege nu va trece în lectura a două în redacția actuală. Cu legalizarea capitalului, nu. Am discutat acest lucru cu colegii și public am anunțat îndată că PL-ul nu va vota legalizarea capitalului. În cazul în care această lege va apărea poate fi indicat ca banii de la Banca de Economii nu pot…, dar aici este greu să demonstrezi. Banii deja sunt murdari. Noi îndată am hotărât că nu votăm și gata. Colegul nostru a semnat pentru ca oamenii să scape de datorii și statul să câștige niște bani în situația în care ne aflăm acum”, susține liderul PL.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!