„Astăzi am pe masă expertiza UE pe acest subiect. E o expertiză favorabilă, care apreciază foarte mult nivelul în care sunt unificate standardele de integritate, modalitățile de prevenire a corupției și responsabilizare. M-a bucurat foarte mult, pentru că Legea integrității stă pe masa Parlamentului din luna mai. În vară a fost aprobată în prima lectură și de atunci nicio mișcare”, a declarat directorul adjunct al CNA, Cristina Țărnă, în studioul AGORA.
Țărnă speră că expertiza UE îi va determina pe deputați să voteze Legea și în a doua lectură.
„Această Lege este una din prioritățile mari ale CNA, pentru că vine să aranjeze lucrurile de o manieră uniformă și unitară pentru tot sectorul public. Mai mult, pentru prima dată, ea vine să instituie norme de integritate unitare pentru sectorul privat, să stabilească limitele în relația sectorului privat cu sectorul public. Riscul de corupție apare în rezultatul acestui tango între interesul public și interesul privat. Este foarte important să setezăm coregrafia acestui tango, ca să nu intrăm în alte zone de risc”, a subliniat Țărnă.
Proiectul legii integrității a fost votat de Parlament în lectura întâi la 28 iulie. Democratul Dumitru Diacov a declarat atunci că nu-i place și că autorii mai au de muncit la acest document.
„Te duce la gândul că deputații sunt cei mai corupți. Ce înseamnă integritate politică? Veau să chem autorii să lucreze intens la această lege și să nu o transforme într-o bâtă politică”, a menționat Diacov.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.