Potrivit președintelui IST, crearea unui asemenea laborator va facilita atât acordarea unor servicii medicale de calitate cetățenilor, cât și asigurarea instituțiilor medicale cu utilaje moderne. În context, Sebahittin Korkmaz, a menționat că instituția pe care o reprezintă este gata să susțină realizarea proiectului dat prin investiții directe.

De asemenea, Korkmaz a anunțat că în trimestrul II al anului, la Chișinău, va avea loc cea de-a XXVI-a ședință a Asambleei Generale a Asociației Interregionale pentru Standardizare (IRSA).

Sebahittin Korkmaz a notat că practica mondială a demonstrat că lipsa unui sistem modern în domeniul dat frânează evoluția economică a oricărei țări, transformând-o în una ineficientă și regresivă.

„Întrevederea de astăzi este o continuare a dialogului nostru din decembrie 2016, la Istanbul, unde am stabilit primele contacte directe și trasat liniile directorii de colaborare. Mă bucur că acum vorbim deja despre posibilitatea realizării unor proiecte concrete în domeniul standardizării, aflat într-un amplu proces de reformare și modernizare”, a menționat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Președintele IST se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 5 - 8 martie curent, și are planificate întrevederi bilaterale cu conducerea Centrului Național de Acreditare MOLDAC, Institutul Național de Metrologie, Institutul de Standardizare din Moldova, dar și alte instituții de stat, în cadrul cărora vor fi discutate aspectele cooperării bilaterale, elaborarea și realizarea diferitor programe și proiecte în domeniu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!