Liderul grupului este angajat în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie și era responsabil de repartizarea și eliberarea dozelor de metadonă consumatorilor incluși în programul de reabilitare garantat de către stat. Bărbatul comercializa drogurile unui intermediar, iar acesta împreună cu mama sa, efectuau cântărirea, ambalarea, distribuirea și comercializarea drogurilor consumatorilor finali.

Suspecții au fost reținuți în flagrat în timp ce comercializau drogurile. Totodată, în cadrul achizițiilor de control și perchezițiilor au fost ridicate, aproximativ un litru de metadonă (concentrat) în valoare de 30 000 de lei.

Anterior, PCCOCS în comun cu ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații au mai reținut un angajat din cadrul Biroului de Înmatriculare a Transportului Auto din Chișinău, care procura aceste droguri.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!