Anunțul a fost făcut de consilierii prezidențiali Andrei Neguța și Maxim Lebedinschi.

Cetățenii care au interdicția de intrare pe teritorul Rusiei vor putea beneficia de dreptul de a intra pe teritoriul Federației Ruse doar după ce datele acestora vor fi prelucrate de către Serviciul Federal de Securitate și vor fi transmise de către serviciul abilitat de migrație a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit celor doi consilieri prezidențiali, amnistia va fi pusă în aplicare începând cu aproximativ data de 15 martie. Ulterior, aceștia urmează să-și perfecteze actele corespunzătoare.

Nu vor putea beneficia de amnistia migrațională cetățenii R Moldova care:

- anterior au încălcat regimul de ședere sau au fost expulzați în urma unei decizii judecătorești,

- având interdicții de intrare, au intrat pe teritoriul Rusiei de pe teritoriul Belarusului;

- se află în detenție în așteptarea unei decizii judecătorești.

„Mai mulți cetățeni ne-au comunicat că deja au beneficiat de această posibilitate”, a adăugat consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi.

Cetățenii sunt îndemnați să verifice dreptul de acces pe adresa service.fms.gov.ru, iar dacă au nevoie de iniformații urgente, să apeleze la linia fierbinte a ambasadei Federației Ruse la Moscova - +79299649079.

Potrivit informațiilor Președinției, acum în Rusia sunt peste 250.000 de moldoveni care au încălcat legislația rusă și sunt pasibili pentru expulzare din Rusia sau interzicere de intrare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!