Liderul PVE a menționat că încă din 2009, partidul ar fi propus votul uninominal, scoaterea imunității deputaților, dar și alegerea președintelui prin vot direct. „Astfel, partidul Verde Ecologist se declară pentru votul uninominal și alegerea directă de către popor.”

„Trebuie să revenim la calea parlamentară, iar calea parlamentară trebuie să fie una echidistantă. Partidele de la guvernare trebuie să se unească și să-și aducă aminte ce au promis electoratului. Să vedem cum procedăm cu diaspora, oamenii trebuie să se întoarcă acasă. Din 2005 până în 2015, Chișinăul a fost părăsit de 10 000 de copii care au plecat cu părinții peste hotare. Sistemul democratic șchiopătează. E mai ușor să faci meeting-uri, decât să lucrezi în teritoriu”, a afirmat Andrei Dumbrăveanu.  

Amintim că după anunțul liderului PD privind inițiativa de schimbare a sistemului electoral actual pe unul uninominal, s-au stârnit o serie de critici și dezaprobări. Printre cei care au fost contra se numără liderul PAS, Maia Sandu și președintele Igor Dodon. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!