„Acum am încheiat ședința fracțiunii PD. Am acceptat decizia colegilor din platforma social-democrată de aderare a 14 deputați la fracțiunea PDM. Este o decizie adoptată, un fapt împlinit, vreau să salut această decizie care a fost una foarte responsabilă. Asta va duce la consolidarea majorității parlamentare”, a spus Lupu.

„Cu mulți din colegi ne cunoaște de ani buni de zile. Sunt sigur că în această formulă vom avea o colaborare de echipă foarte bună”, a mai adăugat Lupu.

El a fost însoțit de Violeta Ivanov, fostă deputată PCRM. „La un an după învestire, guvernul Filip a demonstrat că e capabil să restabilească statalitatea, să facă ordine la vamă și alte realizări concrete. Guvernul Filip a demonstrat că e capabil să-și asume angajamentele față de cetățeni”, a spus Ivanov. Ea a mai spus că e nevoie de o „guvernare stabilă și previzibilă”. 

Amintim că un grup din 14 deputați comuniști au anunțat la 21 decembrie 2015 că părăsesc fracțiunea PCRM și creează o platformă social-democrată menită să soluționeze criza politică în care se află țara noastră. Printre ei s-au numărat Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov și alți fruntași comuniști. 

Prin aderarea celor 14 deputați, PD devine cea mai numeroasă fracțiune parlamentară, depășind socialiștii, și având 34 de deputați. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!