„Guvernul federal speră că Ucraina nu va implementa o măsură pe care premierul (Arsenii) Iaţeniuk a anunţat-o vineri”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

Iaţeniuk a declarat că Ucraina ar putea impune sancţiuni pentru 172 de ruşi şi 65 de firme, în principal din Rusia, şi va interzice, de asemenea, tranzitul produselor ruseşti, inclusiv de gaz, pe teritoriul său. El a declarat, de asemenea, că Ucraina nu are nicio alternativă decât să pună capăt dependenţei de gaz faţă de Rusia.

Companiile ruseşti care nu vor fi incluse pe o eventuală listă ucraineană vor putea transporta gaz către ţările UE, Turcia şi Republica Moldova, dacă încheie acorduri directe cu firma ucraineană de gaz Naftogaz, potrivit unei declaraţii publicate luni de companie.

„Naftogaz insistă că este un partener de încredere în transportul de gaz natural către UE. Compania se declară pregătită să transfere ireproşabil gazele naturale către consumatorii europeni", a precizat directorul executiv Andrii Kobolev.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!